Kampus

...

Lise Öğrencilerine Enerji Kaynakları ve Sürdürülebilir Çevre Anlatıldı

Lise Öğrencilerine Enerji Kaynakları ve Sürdürülebilir Çevre Anlatıldı

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü ile MEB Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje Okulu arasında imzalanan protokol kapsamında, “Enerji Kaynakları ve Sürdürülebilir Çevre’’ Konulu Seminer gerçekleştirildi.

 

Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Fen Bilimleri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Fizik Öğretmeni Ayşe Karaman Taçbaş Moderatörlüğünde, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karakılçık tarafından “Enerji Kaynakları ve Sürdürülebilir Çevre’’ konulu çevrimiçi “Online Eğitim Seminer- 6” yapıldı. Online seminere 100 civarında ortaokul ve lise öğrencileri ile öğretmenler katıldı. 

 

Prof. Dr. Karakılçık Online Seminer Verdi

Seminerde Enerji kaynakları ve çevresel etkileri ve ekosistemin korunabilmesi için alınması gereken önlemler tartışıldı.  Prof. Dr. Karakılçık konu ile ilgili olarak merak edilen, günümüzde önemi açıkça görünen enerji sorunları, çözümleri, çevresel etkileri ve gelecekte yaratacağı olumsuzluklar hakkında bilgi verdi.