Kampus

...

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi 2019-2020 Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi 2019-2020 Mezunlarını Uğurladı

Covid-19 Salgını dolayısıyla alınan tedbirler çerçevesinde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi mezuniyet töreni sınırlı katılım ile gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi 2020 mezunu olan 80 öğrenci online canlı yayınla mezuniyet mutluluğu yaşadı.  Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, bölüm başkanları, akademik kadro ve derece ile mezun olan öğrencilerin sosyal mesafe kuralları dahilinde katıldığı tören, Çukurova Üniversitesi Haber merkezi ve İletişim Fakültesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. 

Fakülte Birincisi Mezunlar Adına Konuşma Yaptı

İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Fakülte birincisi, İletişim Bilimleri Bölümü öğrencisi Muammer Akdağ, mezunlar adına bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında ailesine ve hocalarına teşekkür eden Akdağ, yeni dijital yaşama uyumda İletişim Fakültesi mezunlarına daha çok görev düştüğünü belirtti.

Prof. Dr. Ergeç: “Değişim İletişim Mezunlarının Ürettikleriyle Olacaktır”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç de yaptığı konuşmada “Salgın insanlık tarihi boyunca bizlere hep bir şeyler öğretmiş ve insanlığın kendileri için önemli olanları tekrar gözden geçirmesine neden olmuştur. Touraine’nin dediğini hatırlarsak krizler yeni bir toplum türü doğurmaz, ancak eski türü yıkmaya yardım eder. Önceliğin sağlık ve salgından en az kayıpla çıkmak olduğu bu dönem insanlığa sınırlarını hatırlatırken kaçınılmaz değişimleri de yaratmıştır.” dedi. Konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ergeç, “İnsan haklarına daha saygılı, ötekileştirmenin olmadığı, daha fazla demokrasinin var olduğu bir toplum iletişim, sinema ve medyanın çeşitli alanlarında sizlerin ürettikleriyle gerçekleşecektir. Çukurova İletişim Fakültesinden aldığınız eğitimle bunları yapacağınıza inancımız tamdır.” sözleriyle mezun öğrencilere başarılar diledi. 

Prof. Dr. Erdoğan: “İletişim Fakültesi Akredite Olan 9 Programımızdan Biridir.”

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise konuşmasına İletişim Fakültesi Dekanına, Akademik Personeline ve yöneticilerine teşekkür ederek başladı. Prof. Dr. Şeref Erdoğan, “Eğitim niteliğinde son yıllarda çok odaklanmış bir akreditasyon süreci yaşanıyor. Bu akreditasyon sürecinde geçtiğimiz yıllarda bizde hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yaptık ve karşılıklarını almaya başladık. Bir akreditasyon programımız varken, bu sene dokuza çıkarttık. İletişim Fakültemiz de bu sene bizi çok gururlandırdı. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü İLEDAK tarafından akredite edildi Hocalarımıza ve emeği geçen herkese bu anlamda tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmacıların ardından ödül törenine geçildi. Fakülteyi birincilikle bitiren İletişim Bilimleri Bölümü öğrencisi Muammer Akdağ başarı plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan’ın elinden aldı. Dönem öğrencileri adına Muammer Akdağ yaş kütüğüne plaket çaktı.

Fakülte ikincisi olan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Birhat Temel’e ödülünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, Fakülte üçüncüsü olan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yıldırım Yeniçeri’ye ise ödülünü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Yasemin Ünlü verdi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde dereceye giren öğrenciler, Birhat Temel, Yıldırım Yeniçeri ve Hilal Erkan başarı belgelerini, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül’ün elinden aldı. İletişim Bilimleri Bölümünde dereceye giren öğrenciler Muammer Akdağ, Elif Kaplan ve Begüm Tugut’a da başarı belgeleri İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyfi Özgüzel tarafından verildi. 

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan bir videonun da izlendiği tören, İletişim Fakültesi Kurumsal sosyal medya hesabı ve Çukurova Üniversitesi Haber Merkezi sosyal medya hesabı üzerinden ilgi ile izlendi.

Tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.