Bilim

Çukurova Üniversitesi, Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi’ne Ev sahipliği Yapacak

Ulusal Çukurova Tekstil Kongresi (UÇTEK 2019), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde Adana’da 26-27 Eylül 2019 tarihleri arasında Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilecek.

Düzenleme kurulundan yapılan açıklamada kongre hakkında bilgi verildi. Kongrenin amacının tekstilin farklı alanlarında yapılan güncel bilimsel çalışmaların değerlendirilmesine katkıda bulunmak olduğu bildirilen açıklamada “UÇTEK 2019, gerek akademisyenlerin gerekse sektörde emek harcayan mühendis ve sanayicilerin fikir alışverişine zemin hazırlamak ve ilgili tarafları bir araya getirmeyi hedeflemektedir.” denildi.

Kongre Dili Türkçe

Kongrenin sözlü sunumlar şeklinde gerçekleşeceğinin ve dilinin Türkçe olduğunun vurgulandığı açıklamada ayrıca, kabul edilen ve sözlü olarak sunulan orijinal tam metinleri içeren bildiri kitabının web sayfasında yayınlanacağı, kongre ile ilgili detaylara da http://uctek.cu.edu.tr adresinden ulaşılabileceği ifade edildi.

Kongrede Ele Alınacak Konular

-Tekstil Üretim Teknolojisi: İplik, Dokuma, Örme, Dokusuz Yüzey