Kampus

...

Girişimciler İle İş Adamları Bir Araya Geldi

Girişimciler İle İş Adamları Bir Araya Geldi

Adana Girişimcilik Merkezi (AGM) tarafından düzenlenen ve projenin yürütücülüğünü Çukurova Üniversitesinin yaptığı “Patlat Fikrini ön Kuluçka Programını” tamamlayan girişimcilerle iş adamları “Demo Day” etkinliğinde bir araya geldi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Adana Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen programa Adana Vali Yardımcısı Murat Süzen, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, girişimciler ve sanayiciler katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, “Adana Girişimcilik Merkezimizin düzenlemiş olduğu Patlat Fikrini Ön Kuluçka Programını başarıyla tamamlayan girişimcileri tebrik ediyorum. Girişimciler bir ülke için veli nimettir. Girişimcilik ülke ekonomisine doğrudan etki eder ve büyümesini sağlar. Bu anlamda böyle önemli etkinlikleri çok önemsiyorum” dedi.

 

Projenin Yürütücülüğünü Çukurova Üniversitesi Yapıyor

Adana Girişimcilik Merkezi Projesi’nin başlangıçtan bugüne kadar ki sürecini anlatan Çukurova Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Çolak ise konuşmasında AGM’de uygulanan Patlat Fikrini ön Kuluçka Programını başarı ile tamamlayan girişimciler arasından seçilen 21 ekip “Demo Day” etkinliği sayesinde geliştirdikleri iş planlarını yatırımcılara sunarak hayallerini hayata geçirme fırsatı yakaladığını belirtti.

Projenin yürütücülüğünü Çukurova Üniversitesi’nin yaptığı söyleyen Prof. Dr. Çolak, “Adana Girişimcilik Merkezi ortakları arasında Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Seyhan Belediyesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü ve KOSGEB Adana İl Müdürlüğü yer alıyor. Girişimcilik Merkezi projesi ile yenilikçi, yaratıcı girişimci adaylarının kent ekonomisine katma değer sağlayan iş fikirlerini olgunlaştırabileceği bir girişimcilik merkezi yaratılması, bölgesel girişimcilik ekosisteminin zenginleştirilmesi ve kentsel ekonominin gelişimine katkı sağlanması, Adana’nın ulusal girişimcilik ekosisteminde akıllı tarım, sağlık, enerji ve imalat sanayi yazılımları ile nesnelerin interneti gibi yeni nesil teknolojilerde ve grafik, animasyon, film, oyun gibi dijital yaratıcı sektörlerde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlamaktadır” dedi.

 

Konuşmaların ardından “Demo Day” gününde yatırımcılar ile buluşan, 21 girişimci ekip geliştirdikleri iş planlarını yatırımcı ve iş adamlarını sunarak hayallerini hayata geçirme fırsatı yakaladı.