Kampus

...

ÇÜ Adana MYO’da Mezuniyet Sevinci…

ÇÜ Adana MYO’da Mezuniyet Sevinci…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksekokulu (MYO) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 28. Dönem mezunları için tören düzenlendi.

 

Yüksekokul kampüsünde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Faruk Karadağ, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrenciler adına okul birincisi Ali Berk bir konuşma yaptı.

 

Prof. Dr. Karadağ: “Üniversiteler Mezunlarıyla Vardır.”

Çukurova Üniversitesi’nin her geçen yıl eğitim-öğretim ve araştırma konularında çıtayı biraz daha üste taşıyarak öğrenci merkezli bakış açısını hedef noktası haline getirdiğine dikkati çeken Prof. Dr. Karadağ, “Üniversiteler mezunlarıyla vardır. Bizler sizlerin başarıyla her zaman gurur duymaya devam edeceğiz. Bundan sonraki hayatınızda başarı hırsına kapılıp sadece mesleğe odaklı kalmayıp sanat, kültür ve sporu ihmal etmeyin. Günün sonunda önemli olanın yaptığınız her işte, çalıştığınız ve etkilediğiniz insanlar olduğunu unutmayın. Sadece başarı ve sonuç odaklı değil insan odaklı olmalısınız. Sizler yarınımızın sahipleri ve ülkemizin geleceğisiniz. Biz sizleri hep alkışlıyor olacağız. Yolunuz açık olsun.” dedi.

 

Prof. Dr. Elekcioğlu: “Başarısızlıktan Korkmayın.”

“Sizler şu anda iki yıllık emeğinizin sonunda farklı tonlarda parlayan bizlerin yıldız mezunlarısınız.” şeklinde sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Halil Elekcioğlu ise, 15 bölümün yer aldığı ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu’ndan bu yıl 379’u kız 214’ü erkek öğrenci olmak üzere toplamda 593 öğrenci mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.  Prof. Dr. Elekcioğlu, başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirilmesinde büyük emekleri olan öğretim elemanlarına, idari ve teknik personel ile çocuklarına destek olan ailelere teşekkür etti.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Elekcioğlu,”Unutmayınız ki herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Elbette ki önünüze birçok engel çıkacak, bocalayacak ve zorluk yaşayacaksınız. Ama kesinlikle başarısızlıktan korkmayın. Her seferinde daha büyük bir azimle yeniden başlayın ve asla yılmayın. Çukurova Üniversitesi mezunu kimliğine sahip olmanın verdiği ayrıcalığı bir ömür boyu yaşayacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Gelecekte gayretinizle de birçok kapının açılacağından emin olunuz. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Bu yeni başlangıcınızın sizlere aydınlık, huzurlu kapılar açmasını, başarılar getirmesini diliyorum.“ şeklinde konuştu.                                                              

 

Açılış konuşmalarını ardından Yüksekokul birincisi Ali Berk yaş kütüğüne plakasını çaktı. Derece yapan öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elekcioğlu, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Karadağ ve protokol üyelerinin diplomalarını vermelerinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.