Bilim

...

TÜBİTAK Başkanı “Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması”na Katılan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

TÜBİTAK Başkanı “Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması”na Katılan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığının davetlisi olarak Adana’ya gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu da ziyaret etti.

 

Prof. Dr. Mandal, AOSB’deki söyleşinin ardından Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna geçerek, ÇÜAOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun YÖK eğitim desteği kapsamında gelişen dünya konjektörüne ayak uyduran, hayal kuran ve hayallerini gerçek hayata yararlı projeler halinde yansıtabilen bir nesil yetişmesine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiği “Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması”na katılan projeleri inceleyip, proje sahipleri ile tanışarak sohbet etti.

Prof. Dr. Mandal’a burada Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan ve AOSB Başkanı Bekir Sütcü eşlik etti.

 

YÖK eğitim desteği kapsamında düzenlenen ÇÜ AOSB Teknik Bilimler MYO öğrencilerinin uygulama bilgileri, pratik düşünme yetenekleri ve uygulamaya aktarımlarının gelişmesi, farklı ve özgün düşünebilmeleri, çözüm odaklı olmalarının sağlanması için ‘Sanayiye Uygulanabilir Proje Yarışması’ında hazırlanan tüm projelerin sergilendiği atölyede Prof. Dr. Mandal, Rektör. Prof. Dr. Mustafa Kibar ve beraberindekiler incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Hasan Mandal proje sahibi olan tüm öğrenciler ile tek tek ilgilenip, projeler hakkında bilgi aldı.

 

Prof. Dr. Bozdoğan: “Yarışmaya 69 Proje Başvurusu Yapıldı.”

Proje yarışmasıyla ilgili bilgi veren MYO Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, toplam 69 adet proje başvurusunun yapıldığını ve bunlardan 15 adedinin "İyi Fikir" kategorisinde ve diğer 54 projenin de "Sanayiye Uygulanabilir Proje" kategorisinde yarıştığını ifade etti. “Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Yarışması”nın YÖK eğitim desteği kapsamında ÇÜ AOSB Teknik Bilimler MYO tarafından düzenlendiğini bildiren Prof. Dr. Bozdoğan, bu yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin AOSB tarafından karşılandığını söyledi.

 

Yarışmada Dereceye Giren Öğrenciler ve Projeleri…

Proje yarışmasında “REINA” isimli proje ile Muhammed Veli Ekinci, Mert Ak, Eren Yılmaz ve Görkem Öviç 1. olmuştur. “Yenilenebilir Enerji Kaynakları İle Keyifli Yürüyüşler” projesi ile Metin Lale 2. ve “Motor Verimliliği İçin Proaktif Ölçüm Cihazı” projesi ile Meriç Nayır 3.;

“Alternatif Enerji Dönüşümü” projesi ile “Jüri Özel Ödülü”nde 1. Tunahan Çağrı DİNÇER,ve “İndüksiyon Isıtıcılı Havya Altlığı” projesi ile  Musa Yorulmaz 2.;

“En İyi Fikir” kategorisinde “Boyadan Elektrik Üretimi” projesi ile Mahmut Gazi Akgün ve Esra Kiraz Bakadur 1., “İşitme Engelliler için Uyandırma Amaçlı Titreşimli Yastık” projesi ile Özkan Koyunca ve Ferhat Yüzük 2. ve “Hava Yastıklı Asansör” projesi ile Sergen Taş 3. oldu.

 

Konuklara Kumaş Çanta Hediye Edildi

Ayrıca tüm konuklara Tekstil Programı öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi olarak poşet kullanımın azaltılması amacıyla Island Denim firmasının okula hediye ettiği denim kumaşlardan üniversitenin logosu ile Yüksekokulun adının işlendiği çantalar hediye edilmiştir.