Kültür Sanat

...

Dede Bana Atatürk’ü Anlat…

Dede Bana Atatürk’ü Anlat…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi’nin bu haftaki konuğu, ÇÜ Eğitim Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. A. Necmi Yaşar oldu.

Prof. Dr. Yaşar, “Dede Bana Atatürk’ü Anlat” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi.

Prof. Dr. Necmi Yaşar kendi yazdığı  “Dede Bana Atatürk’ü Anlat” isimli kitabından esinlenerek hazırladığı sunumuna torunuyla arasında geçen diyalogları anlatarak başladı. Torunu Rüzgâr’ın kendisinden Atatürk’ü anlatmasını istemesinden ilham alarak “Dede Bana Atatürk’ü Anlat” isimli kitabı kaleme aldığını ifade eden Prof. Dr. Yaşar, Atatürk’ün çocuklara mutlaka anlatılması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Yaşar: “Atatürk Sevgisi Küçük Yaşlarda Verilmeli.”

Atatürk’ü çocuklara anlatırken çocuksu ve masalımsı bir dil kullanılmasının ve çocukları bilimsel bilgilere boğmadan Atatürk’ün hayatının çocukların anlayacakları şekilde anlatılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Yaşar, kendisinin de torununa bu şekilde Atatürk’ün çocukluk çağlarından, eğitimden başlayarak başarılarını, kazandığı zaferleri, bunlarla ilişkili olarak Birinci Dünya Savaşını, Çanakkale Zaferini ve diğer tarihî bilgileri aktardığını söyledi.

Atatürk’ü torununa nasıl tanıttığıyla ilgili detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Yaşar, özellikle ebeveynlere önemli işler düştüğünü, Atatürk sevgisinin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı Sonunda Prof. Dr. Yaşar’a Plaket Takdim Edildi.

Toplantı sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. A. Necmi Yaşar’a katkı ve katılımlarından ötürü Merkez Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik ve ÇÜTAM katılımcıları arasında yer alan Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz tarafından plaket takdim edildi.