Çukurova Üniversitesi ve Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 5 Aralık Dünya Toprak Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler, toprağın önemine ve tarımsal alanların karşılaştığı tehditlere dikkat çekmeyi amaçladı.
Dünya Toprak Günü, 2002 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) tarafından kutlanmaya başlamıştı. Bu yılki etkinlikler kapsamında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde “Sağlıklı Gıda Üretiminin Temeli Sağlıklı Topraklar” konulu panel düzenlendi.
Sağlıklı Gıda Üretiminin Temeli Sağlıklı Topraklar Paneli Düzenlendi
Panel, Akif Kansu Toplantı Salonu’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Etkinliğe akademisyenler, öğrenciler, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı. Panelde, sağlıklı gıda üretiminin temeli olan sağlıklı toprakların önemi ve tarımsal sürdürülebilirlik üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.
Etkinlik çerçevesinde ayrıca, Çukurova Üniversitesi Öğrenci Yemekhanesi girişinde, öğrencilere toprağın önemi hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla bir stant kuruldu. Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Programı lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yer aldığı stantta, öğrencilere toprak sağlığı, dünya yaşamı ve gıda tedariği konularında bilgi verildi. Stantta ayrıca çeşitli hediyeler de dağıtıldı.