Haberler

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel’den Aday Öğrencilere Tercih Çağrısı

Rektör Prof. Dr. Tuncel’den Aday Öğrencilere Tercih Çağrısı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayı öğrenciler için tercih dönemi başladı. Üniversite tercihlerinde doğru seçim yapmanın ve bu dönemde alınacak kararların yaşam boyu etkili olacağını belirten Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel adaylara seslenerek, “Çağın gereksinimlerini karşılayan, geleceği öngören eğitim anlayışımızla sizleri Çukurova Üniversitesi'ne davet ediyoruz. Kendine güvenen, çözüm odaklı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmeniz için hep yanınızda olacağız.” dedi.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, tercih sürecinde üniversite adaylarına yönelik yaptığı açıklamada üniversite tercih döneminin hem öğrenciler hem de aileleri için sadece bir meslek seçimi değil, aynı zamanda geleceğin belirlenmesinde büyük önem taşıyan bir süreç olduğunu ifade etti.

Tercih sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususun öncelikle program, sonra üniversite ve daha sonra da üniversitenin bulunduğu şehre göre tercih yapmak olduğunda dikkati çeken Prof. Dr. Tuncel aday öğrencilere yönelik açıklamasında şunları söyledi;

 

“Ön Lisans ve Lisans Programlarının Önemli Bir Kısmı Akredite Edildi ve TYÇ Etiketi Aldı”

“Siz değerli gençlerimizin üniversite eğitiminde ilgi alanlarınıza ve becerilerinize uygun olarak en uygun bölümü seçmeniz son derece önemlidir. Çukurova Üniversitesi, yarım asırlık köklü bir geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır. Üniversitemiz, güçlü bir akademik kadro ve kurumsal yapıya sahiptir. Öğrencilerimiz bilimsel paylaşım ve araştırma ortamında kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar. Çukurova Üniversitesi, araştırma üniversitesi misyonuyla teknolojiyi üreten ve eğitim programlarına entegre eden bir yaklaşımla öğrencilerine hizmet vermektedir.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edilen Üniversitemizde ilgi alanınıza göre birçok ön lisans ve lisans programı bulunmaktadır, bunların önemli bir kısmı akredite edilmiş ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) etiketi almıştır.”

 

“Eupeace Projesiyle Ortak Avrupa Kampüsünde Eğitim ve Araştırma İmkânı”

“Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, eğitim ve akademinin değişim ve dönüşümü kaçınılmazdır. Bu dönüşümün en önemli sonuçlarından biri, meslek diplomasının disiplinler arası çalışmalara öncülük edebilen yenilikçi, girişimci, üretken ve sorgulayıcı becerilerle desteklenmesidir.

Çukurova Üniversitesi olarak öğrencilerimizin bilgi, beceri ve donanımlarını geliştirmelerini sağlamak için çeşitli programlar sunuyoruz. Çift ana dal, yan dal, Erasmus+, Farabi, Mevlana gibi değişim programları ve yaşam boyu öğrenme programları ile zengin bir altyapı ve arkadaşlık ortamı sağlıyoruz.

Üniversitemizin de ortağı olduğu bir Avrupa kampüsü oluşturulması amacıyla Avrupa'dan 8 üniversitenin, Türkiye’den de Çukurova Üniversitesi’nin yer aldığı toplam 9 üniversitenin ortaklığı ile geliştirilen EUPeace (European University for Peace, Justice, and Inclusive Societies) projesi öğrencilerimizin bu ortak Avrupa Kampüsünde eğitim almaları ve araştırma yapmaları için önemli bir imkân sağlayacaktır.”

 

“Tüm İmkânlarımızla Öğrencilerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

“Kampüs yaşamı da öğrencilerimizin eğitim deneyimini önemli ölçüde etkileyen unsurlardan biridir. Çukurova Üniversitesi olarak, sosyal ve sportif imkânlarla desteklenen zengin bir kampüs yaşamı sunmaktan gurur duyuyoruz. Yerleşkemizde botanik bahçesi, sağlıklı yaşam merkezi, spor salonları, yüzme havuzu, futbol sahaları, tenis kortları, atletizm pisti, voleybol ve basketbol sahaları ile su sporlarının yapıldığı kano ve kürek merkezimiz bulunmaktadır. Ayrıca, çeşitli öğrenci kulüpleri farklı alanlarda faaliyet göstermektedir.

Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı ile de öğrencilerimizin eğitim düzeyini yükseltmek ve araştırma faaliyetlerini artırmayı hedefliyoruz. Vakıf tarafından sağlanan burs imkânlarıyla öğrencilerimize destek olmaya devam edeceğiz.

Üniversite tercihlerinizde doğru seçimi yapmanız, geleceğinizin başarılı ve mutlu geçmesi için büyük önem taşır. Bu dönemde aldığınız kararların yaşam boyu etkili olacağını unutmayın.

Çağın gereksinimlerini karşılayan, geleceği öngören eğitim anlayışımızla sizleri Çukurova Üniversitesi'ne davet ediyoruz. Kendine güvenen, çözüm odaklı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmeniz için hep yanınızda olacağız.”