Haberler

...

Çukurova Üniversitesinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Çukurova Üniversitesinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Prof. Dr. Tuncel: “Gençlerimizin Omuzlarında Yükselecek Olan Türkiye, Birlik ve Beraberlik İçinde Daha da Güçlenecek ve İlerleyecek.”

 

‘Milletin Zaferi’ temasıyla Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ev sahipliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri düzenlendi. Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Üniversitesi olarak, gençlerimize demokrasi ve milli birlik bilincini aşılamak, onları vatansever ve ileri görüşlü bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Gençlerimizin omuzlarında yükselecek olan Türkiye, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenecek ve ilerleyecek.” dedi.

 

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademisyenler, öğrenciler ve idari personeller katıldı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Türk Milletinin İradesine ve Demokrasisine Yönelik Hain Bir Saldırı Karşısında Ortaya Koyduğu Kararlılık ve Direnişin Simgesidir”

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün, Türk Milletinin iradesine ve demokrasisine yönelik hain bir saldırı karşısında ortaya koyduğu kararlılık ve direnişin simgesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Tuncel konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bugün burada toplanmamızın temel sebebi, bu önemli günü sadece anmak değil, aynı zamanda gelecek nesillere aktarmaktır.

Gençlerimiz, ülkemizin geleceği ve demokrasimizin güvencesidir. Bizlerin görevi, onlara bu kutsal mücadeleyi ve milli birliği doğru bir şekilde aktarmak ve 15 Temmuz 2016’da yaşananları asla unutmamak ve unutturmamaktır.

15 Temmuz’da milletimiz demokrasiye olan bağlılığını ve vatanseverliğini çok güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. O gün, milletimiz tek yürek olarak darbeci zihniyete karşı durarak, demokrasi ve özgürlüklerine sahip çıkmıştır. Bu direniş ruhu, bugün hala gururla hatırlanmakta ve gelecek kuşaklara ilham olmaktadır.

Çukurova Üniversitesi olarak, gençlerimize demokrasi ve milli birlik bilincini aşılamak, onları vatansever ve ileri görüşlü bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Gençlerimizin omuzlarında yükselecek olan Türkiye, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenecek ve ilerleyecektir.

Türk milletinin iradesine ve demokrasisine yönelik hain bir saldırı karşısında ortaya koyduğu kararlılık ve direnişin simgesi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, bu mücadelede hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Demokrasimize ve milli birliğimize sahip çıkan herkesi saygıyla selamlıyorum.”

 

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü – MİLLETİN ZAFERİ” Sergisi Açıldı

Açılış konuşmasının ardından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Zafer Türküleri ve Marşları’nın yer aldığı anma etkinliği, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve beraberindekilerin, 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraflardan oluşan “Milletin Zaferi” serginin gezmesiyle sona erdi.