Kültür Sanat

‘Doğumunun Yüzüncü Yılında Yaşar Kemal Sempozyumu’ Gerçekleştirildi

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi

ve Ankara Goethe Enstitüsü işbirliğiyle “Doğumunun Yüzüncü Yılında Yaşar Kemal: Dünya Edebiyatının Bir Temsilcisi (1923-2015) Sempozyumu” Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan ve Prof. Dr. İlter Ünlükaplan’ın katılımlarıyla başlayan sempozyum, iki gün boyunca toplam dört oturumda gerçekleştirildi.

“Yaşar Kemal’i Neden Okumalıyız?, Modern Türkiye'nin Epik Anlatıcısı Olarak Yaşar Kemal”, “Yaşar Kemal ve Geleneksel Ekolojik Bilgi” ve “İnce Memed Serisinde Sözcük Örüntüleri: Karşılaştırmalı Bir Analiz” gibi Yaşar Kemal ve eserlerine yönelik çeşitli başlıklar üzerinde durulan sempozyumda, “Abidin Dino Yaşar Kemal Kitapları Kapakları Sergisi” ve “İnce Memed Türküleri” konserlerine de yer verildi.

Sempozyumun son oturumunun ardından katılımcılara katkılarından dolayı katılım belgeleri takdim edildi.