Kültür Sanat

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarından 9 Öğrenci Ödül Aldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Antalya’da düzenlenen 3. Uluslararası Global Art Müzik Yarışmasından kendi branşlarında birçok ödüle layık görüldü. Dereceye giren öğrenciler ve öğretim elemanları Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti.

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ülviyye Aslanova’nın jüri başkanı, Doç. Rauf Musayev’ın ise Jüri Üyesi olduğu 3. Uluslararası Global Art Müzik Yarışmasında ÇÜ Devlet konservatuvarı öğretim elemanları Doç. Raup Musaev, Doç. Anton Trofimov, Öğr. Gör. Figen Nisanoğlu, Öğr. Gör. Tinatini Edeladze, Öğr. Gör. Marina Babayeva’nın öğrencileri 9 ödül kazandı.

3.Uluslararası Global Art Müzik Yarışmasında derece alan Öğrenciler ve dereceler ise şu şekilde: Kemal Ezgin (1.’lik), Hasan Doğaç Özkan (Mansiyon), Defne Temur (2.’lik), Beren Elif Güleryüz. (2.’lik), Elif Deniz Dallı (Mansiyon)  Dila Taban(Mansiyon, Barkın Süleyman Çiftçi  (2.’lik), Duygu Oytun (2.’lik), Naz Ünlü (1.’lik)

Dereceye giren öğrenciler ve öğretim elemanları Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret ederek 3. Uluslararası Global Art Müzik Yarışması hakkında bilgi aktardılar.

Rektör Prof. Dr. Tuncel “Sanatın ve Sanatçının Her Daim Yanındayız”

Rektör Prof. Dr. Tuncel Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden hareketle, sanatın ve sanatçının her daim yanında olduklarını ifade ederek, dereceye giren öğrencileri ve onlara destek veren öğretim elemanlarını tek tek kutladı.