Kampus

...

‘Çukurova Üniversitesi 50. Yıl Hatıra Ormanı’ Oluşturuldu

‘Çukurova Üniversitesi 50. Yıl Hatıra Ormanı’ Oluşturuldu

Çukurova Üniversitesinin 50. Yılı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünce başlatılan ağaç dikme kampanyasının ilki bugün yapıldı ve 1200 fidan toprakla buluşturuldu.

 

Doğayla iç içe bir yaşam merkezi olan Çukurova Üniversitesi kampüs alanını daha da yeşil hale getirmek ve korumak için çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. Kampüs alanı içerisinde uygun görülen alanlarda yeşil alan çalışmaları sürerken, Çukurova Üniversitesinin 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.

Daha yeşil bir çevre hedefine yönelik düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

İlk Fidanı Prof. Dr. Tuncel Toprakla Buluşturdu

Çukurova Üniversitesinin kuruluşun 50. Yılı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanı Rektör Prof. Dr. Tuncel öğrencilerle birlikte dikerek ilk can suyunu verdi.

Çukurova Üniversitesi olarak doğa ve çevre konusunda son derece duyarlı bir kurum olduklarını ifade eden Prof. Dr. Tuncel, bünyesinde barındırdığı bitki türleriyle Çukurova Üniversitesinin Türkiye’nin yeşili en bol kampüsüne sahip olduğuna dikkat çekti.

Etkinlik kapsamında Mavi Selvi, Siyah Selvi ve Defne’den oluşan 1.200 fidan dikildi. Katılımcılar fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi.