Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Tuncel Filistinli Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, farklı fakültelerde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Üniversitesi olarak Gazze’de işlenen bu insanlık suçunu şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen görüşmeye Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Neslihan Boyan da katıldı.

 

Gazze’deki saldırılara ilişkin derin endişe ve büyük üzüntü içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Tuncel, öğrencilerle sohbet ederek Filistin’deki aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı ve desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

 

Prof. Dr. Tuncel şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler kararları hiçe sayılarak Gazze’de gerçekleşen yoğun saldırıları derin bir endişeyle takip ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Sivil yerleşim yerleri, ibadethaneler, hastaneler ve eğitim kurumları dahil olmak üzere sivil altyapının hedef alınması, insanlık adına büyük bir kaygı ve utanç kaynağıdır. Bu vahşet, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Dünyanın büyük bir bölümünün de bu katliama, çocukların, masum sivillerin öldürülmesine sessiz kalması insanlık adına bir utançtır. Hastanelerin, okulların, ibadethanelerin bombalanmasını hiçbir vicdan kabul etmez, etmemeli. Masum sivillere karşı bu orantısız saldırıların bir an önce son bulmasını ve en kısa sürede kalıcı bir barışın tesis edilmesini diliyoruz. Tüm ülkeler, barış ve adaletin hâkim olduğu bir dünya için bir araya gelmeli ve Gazze’deki insani krize bir an önce son verilmesi için uluslararası toplum gerekli adımları atmalıdır. Biz Çukurova Üniversitesi olarak Gazze’deki zorlu koşullardan etkilenen uluslararası öğrenci ve personelimize gerekli tüm desteği sunmaya hazırız.”

 

Prof. Dr. Tuncel ayrıca; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde depremde uzuv kaybına uğramış çocuklara hizmet veren Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi’nin kapılarının, savaş dolayısı ile uzuv kaybına uğramış tüm Filistinli çocuklara da açık olduğunu söyledi.

 

 

Filistinli öğrenciler de gösterilen hassasiyetten dolayı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel başta olmak üzere destek veren, dua eden herkese teşekkür ettiler.