Kampus

...

Çukurova Üniversitesinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Çukurova Üniversitesinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Etkinlikleri Düzenlendi

Çukurova Üniversitesinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Anma Etkinlikleri Düzenlendi

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ev sahipliğinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Önemi” konul paneli gerçekleştirildi. Prof. Dr. Tuncel, “Cumhuriyetimizin 100. yılında yüce milletimizin yazdığı unutulmaz bir destan olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde hep birlikte ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ olma bilinci ile ‘Türkiye Yüzyılının Kahramanları’ olan şehitlerimizi minnet ve rahmet, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyoruz.” dedi.

 

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen panele Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademisyenler ve idari personeller katıldı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “15 Temmuz Destanı Milletimizin Güçlü İradesi, Kararlılığı, Vatan ve Millet Aşkı İle Yazılmıştır

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Türkiye’nin 1923’ten bu zamana kadar verdiği haklı mücadelelerde kahramanlarının fedakârlıkları ve özverileri sayesinde Türkiye Yüzyılı hedeflerini ortaya koyduğuna dikkat çekerek “15 Temmuz destanı da milletimizin güçlü iradesi, kararlılığı, vatan ve millet aşkı ile yazılmıştır” dedi.

Prof. Dr. Tuncel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Yüzyılının Kahramanları, canları pahasına ülkemizin bağımsızlığını ve milli iradenin egemenliğini koruyarak Türk milletinin birlik ve beraberliğinden ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğini, Türk milletinin bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olmayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi, kahraman milletimizin onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde bozguna uğratılmıştır. Milletimiz, dünyada eşi görülmemiş bir cesaret ile FETÖ'ye karşı büyük bir demokrasi zaferine imza atmış ve Türkiye’nin gücünü ortaya koymuştur.”

 

“Milli Birlik ve Beraberlikle, Akıl ve Bilimin Önderliğinde İlerleyen Ülkemizin Teminatı Olan Gençlerimize Güvenimiz Tamdır”

“Cumhuriyetimizin 100. yılında yüce milletimizin yazdığı unutulmaz bir destan olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde hep birlikte ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ olma bilinci ile ‘Türkiye Yüzyılının Kahramanları’ olan şehitlerimizi minnet ve rahmet, gazilerimizi de saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz. Milli birlik ve beraberlikle, akıl ve bilimin önderliğinde ilerleyen ülkemizin teminatı olan gençlerimize güvenimiz tamdır. Bizlerin görevi bu demokrasi mücadelesini gençlerimize doğru bir şekilde anlatmak ve bu hain girişimini asla unutmamak ve unutturmamaktır.”

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Önemi

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kayıklık’ın moderatörlüğünü yaptığı “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Önemi” adlı panelde,  Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Akdağ ‘Darbeler Tarihi’, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özkan Güneş ‘Hukuk Devleti’, Dr. Öğretim Üyesi Özge Apiş de ‘Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlarla İlgili Cezai Uygulamalar’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve beraberindekiler panelden sonra, 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” sergisini gezdi.

 

Çukurova Üniversitesinde 15 Temmuz Etkinlikleri

 

Çukurova Üniversitesi’nde 10 Temmuz’da başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, kampüs alanında oluşturulan ‘15 Temmuz Hatıra Ormanı’ için fidanlar toprakla buluştu. Ayrıca Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 15 Temmuz Şehitleri anısına bisiklet turu düzenlenirken, ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii’nde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, tatlı ikramı yapıldı.