Bilim

Çukurova Üniversitesinden Tarıma ve Geri Dönüşüme Tam Destek Projesi

Tarım Bakanlığı tarafından organize edilen Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında desteklenen Çukurova Üniversitesinin yürütücülerinden olduğu “Kompost Gübre Üreten Kadınlardan Tarıma ve Geri Dönüşüme Tam Destek Projesi” hayata geçirildi.

Proje, Çukurova Üniversiteli Doç. Dr. Say Danışmanlığında Yürütülüyor

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Muharrem Say danışmanlığı ile yürütülen projede 40 kadın çiftçiye kompostlaştırma teknikleri ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Proje kapsamında iki adet kompostlaştırma ünitesi kurulurken, tarımsal üretim sonucu ortaya çıkan bitki atıkları kompost haline getirilip gübre olarak değerlendirildi. Bu sayede de tarımsal bitki atıklarının yanı sıra park, bahçe ve pazar atıkları kullanılarak kompost gübre elde edilmeye başlandı.