Kültür Sanat

...

KİM VE TÖMER, Karatepe’ye Gezi Düzenledi

KİM VE TÖMER, Karatepe’ye Gezi Düzenledi

Çukurova Üniversitesi Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİM) ve Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Kültür Merkezi (TÖMER) işbirliği, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KA-VAK) desteğiyle Kadirli ve Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi’ne teknik gezi düzenlendi. Geziyle, farklı kültürlerden Çukurova Üniversitesine gelen öğrenciler birbirleri ile kaynaşma şansı elde ettiler.

 

Gezide, öğretim elemanlarının yanı sıra TÖMER, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Üniversite öğrenci kulüplerinde yer alan kırk altı ülkeden yüzün üzerinde öğrenci yer aldı.

 

İlk Durak Kadirli Kent Müzesi ve Ala Camii’ydi

Gezi kapsamında öncelikle Kadirli Belediyesi Kent Müzesi ziyaret edilerek Kadirli’nin kültürüne dair bilgiler edinildi. Buradan Kadirli Ala Camii’ne geçen öğrenciler, caminin iki bin yıla yaklaşan geçmişini Camii İmamı Metin Topaloğlu’ndan dinleme şansı buldular. Sülemiş Tesisleri’nde verilen öğle yemeğinden sonra Kadirli’ye 20 kilometre uzaklıktaki Türkiye'nin en büyük ve ilk açık hava müzesi Karatepe Aslantaş Açıkhava Müzesi’ne giden öğrenciler, müzenin büyüleyici manzarasının yanı sıra Geç Hitit Çağı’na ait kitabelerine yoğun ilgi gösterdi.

 

Uluslararası Değerimiz: Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

KAV-AK Vakfı Adana Şube Başkanı Emine Varmış yaptığı açıklamada, Karatepe Aslantaş Milli Parkı’nın UNESCO geçici miras listesine alındığını ve Dünya Mirası Listesi’ne kabul edilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.