Bilim

ÇÜ’de Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Kapsamında İklim Değişikliği ve Çevre Politikaları Sempozyumu Yapıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ‘Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Kapsamında İklim Değişikliği ve Çevre Politikaları’ isimli sempozyum gerçekleştirdi.

İİBF konferans salonunda gerçekleşen sempozyuma European Neighborhood Council (ENC) ile Friedrich Naumann Vakfı (FNF) destek verdi.

Toplantıya Belçika'da merkezi bulunan ENC ve Türkiye'de faaliyet gösteren FNF bünyesinde araştırmaları desteklenmiş uzmanlar ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

European Neighborhood Council İle Çukurova Üniversitesi İşbirliği Yapacak

İİBF Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Yılmaz Kandır'ın konunun önemine vurgu yaptığı açılış konuşması ile başlayan etkinlikte, ENC Direktörü Samuel Vesterbye, iklim değişikliği üzerine Avrupa Birliği ile Türkiye'nin ortak geliştirebileceği fikirler ve projelere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

FNF Direktörü Beate Ayert ise kurumunu ve Türkiye'deki faaliyetlerini tanıtan bir sunum yaptı.

Soru-cevap ve tartışma bölümü ile tamamlanan toplantının sonucunda ENC ile Çukurova Üniversitesi arasında işbirliğinin artması için fikir birliğine varıldı.