Kültür Sanat

...

32. TGC ve Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’nda ÇÜ İletişim Fakültesinin Büyük Başarısı

32. TGC ve Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması’nda ÇÜ İletişim Fakültesinin Büyük Başarısı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Doğan Vakfı iş birliğiyle İstanbul’da düzenlenen ‘32. Genç İletişimciler Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Çukurova Üniversitesi iletişim Fakültesi yarışmadan 7 ödülle döndü.

 

İletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin yenilikçi, araştıran ve ilham veren gazetecileri ve medya liderleri olarak yetişmelerini amaçlayan yarışmanın ödül töreni çevrimiçi olarak düzenlendi. 16 üniversiteden iletişim fakültesi öğrencilerinin Yazılı, Görsel, İşitsel ve İnternet Yayıncılığı alanlarındaki projeleriyle katıldığı yarışmada seçici kurullar, 16 üniversiteden 61 öğrencinin toplam 46 projesini ödüle değer buldu. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri kazandığı 7 ödülle büyük başarı sergiledi.

 

Okuyorum Gazetesi ve Anlatı Dergisinde Yer Alan Yayınlar Ödüle Layık Görüldü

Gazetecilik Bölümü tarafından çıkarılan Okuyorum Gazetesi’ndeki çalışmalarıyla 3 öğrenci; İletişim Bilimleri Bölümünden Genel Yayın Yönetmenliğini Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Yasemin Ünlü ve Öğr. Gör. Fırat Berksun’un yaptığı Anlatı dergisinde yayınlanan çalışmalarıyla da 4 öğrenci ödüle layık görüldü. Düzenlenen çevrimiçi törende açıklanan 32. TGC ve Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerin isimleri ve projeleri şöyle oldu:

 

ÇÜ İletişim 7 Ödül Aldı

Haber-Haber Araştırma dalında Okuyorum Gazetesi’nde yayınlanan “Üstü Örtülen Devasa Bir Mesele ‘Ensest” başlıklı haberiyle Gazetecilik Bölümü mezunu Melek Eliş birincilik, İletişim Bilimleri Bölümü mezun Alper Okçuoğlu Anlatı Dergisinde yayınlanan “Sıradan Bir Ulaşım Günümüz” başlıklı haberiyle ikincilik ödülü aldı.

Röportaj dalında İletişim Bilimleri Bölümü mezunu Yusuf Güner Anlatı Dergisinde yayınlanan “Teoriden Pratiğe Bant Sistemi ve İşçi Kültürüne Yakından Bakmak” isimli röportajıyla birincilik ödülünü alırken;  Alper Okçuoğlu ve Aslı Can ise Anlatı dergisinde yer alan “Bebeklerde Besin Alerjisi Neden Yaygınlaşıyor?” başlıklı çalışmalarıyla üçüncü oldu.

Mizanpaj dalında Okuyorum Gazetesi’nde yayınlanan “Toprağa Basmadan Ölmek!” başlıklı haberin tasarımıyla Gazetecilik Bölümü öğrencisi Ata Ahmet Kökçü ikincilik ödülünü kazandı. Fotoğraf dalında ise İletişim Bilimleri Bölümü mezunu Uğur Can Büyüknisan Anlatı Dergisi için hazırladığı “Gömlekçi Seyfi” isimli çalışmasıyla birincilik ödülüne; Gazetecilik Bölümü mezunu Olcay Aytürk geri dönüşüm haberi için çektiği fotoğrafla üçüncülük ödülüne layık görüldü.