Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel, 50. Yıl Anısına 50. Yıl Mezunlarıyla Fidan Dikti

Rektör Prof. Dr. Tuncel, 50. Yıl Anısına 50. Yıl Mezunlarıyla Fidan Dikti

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşun 50. yılı anısına Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında 300 adet fidan Balcalı Kampüsü’nde toprakla buluştu.

 

Kongre Merkezi civarında gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Hatice Canataroğlu, akademik ve idari personeller ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2022’de mezun olacak “50. Yıl Mezunları” katıldı.

 

Tıp Fakültesi’nin kuruluşun 50. yılı anısına oluşturulan hatıra ormanına ilk fidanı Rektör Prof. Dr. Tuncel 50. yıl mezunlarıyla birlikte dikerek ilk can suyunu verdi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Yeni Orman Alanları Yaratmak Kadar Bunları Korumak da Önemli”

Çukurova Üniversitesinin bünyesinde barındırdığı bitki türleriyle Türkiye’nin yeşili en bol kampüsüne sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, arması gibi kampüsün de yeşil kalması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Yeni orman alanları yaratmak kadar bunları korumanın da önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Şehrimizin kentsel gelişim hızı ve betonlaşma süreci göz önüne alındığında kampüs alanımızın bu yeşil bitki dokusu gelecekte şehrimizin de akciğerleri olacak. Bunun için yeşil alanlarımızı daha fazla artırmalı ve onların gelişim sürecini hep birlikte yakından takip ederek yaşamalarını sağlamalıyız” dedi.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü de, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluş süreci hakkında bilgi verdi. 2022 yılında mezun olacak öğrencilerinin, fakültelerinin 50 kuruluş yıldönümüne denk gelmesinin bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gümürdülü, ÇÜ Tıp Fakültesi 50. Yıl Hatıra Ormanı’nın yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

 

300 Fidan Toprakla Buluştu

‘ÇÜ Tıp Fakültesi 50. Yıl Hatıra Ormanı’nın oluşturulması etkinliği kapsamında Çınar, Dişbudak, Fıstık Çamı, Dut ve Erguvan’dan oluşan 300 fidan toprakla buluştu.

Katılımcılar fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.