Bilim

...

16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sonuçlandı

16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sonuçlandı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığının düzenlendiği 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nın sonucu Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan törenle açıklandı.

 

Her yıl düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasının bu yıl 16.’sı gerçekleştirildi. Ülkemizin tamamını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kapsayacak şekilde 12 bölgede yapılan bu yarışmalar ile ortaokul öğrencilerini bilimsel çalışmalar yapmaya özendirmek, onlara kariyerlerinin başında bilime, sosyal hayata, teknolojiye, sanayiye ve ekonomiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunması amaçlanırken, dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

 

Ödül törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Tamamı Yoğun Bir Düşünce ve Emeğin Ürünü”

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, gelişen dünyanın teknolojik hamlelerine hayallerini gerçekleştirerek ayak uyduracak olan genç kuşaklara destek olmanın ve onların heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Tuncel konuşmasına şöyle devam etti;

“Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye illerimizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ortaokul öğrencilerimiz, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında toplam 1807 proje hazırlamış, bunlar arasından daha başarılı bulunan 100 proje Üniversitemiz Kongre Merkezi’nde üç gün boyunca sergilendi. Tamamı yoğun bir düşünce ve emeğin ürünü olan bu projeleri hazırlayan sevgili öğrencilerimizi ve onlara destek veren değerli öğretmenlerimizi, danışmanlarını ve ailelerini kutluyorum.”

 

“Çukurova Üniversitesi Olarak Gençlerimize Her Zaman Desteğiz”

“Ortaokul öğrencilerimizi bilimsel çalışma yapmaya özendirerek; kariyerlerinin başında bilime, sosyal hayata, teknolojiye, sanayiye ve ekonomiye katkı sağlama şansı veren ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek genç beyinlerin yetişmesine katkı sağlayacak olan bu tür etkinlikler için TÜBİTAK’a teşekkürlerimi sunuyorum. Çukurova Üniversitesi olarak her zaman desteğiz. Bu yarışmalarda sadece dereceye girenleri değil başvuran ve gayret gösteren tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bilimsel düşünce, yaratıcılık, araştırma gibi kavramları küçük yaşlarda kazandıran bu tür etkinlikler öğrencilerimizin araştırmacı ve yenilikçi yönlerini keşfetmelerini sağlayacak, içlerindeki cevheri ortaya çıkaracaktır.”

 

TÜBİTAK Proje Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz da, sergi ve yarışma hakkında bilgi vererek öğrencilere ve danışman öğretmenlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çiçek ve belgeleri takdim edilirken ödül töreni anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.