Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Erasmus Öğrencileriyle “Hoş Geldiniz Yemeğinde” Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Erasmus Öğrencileriyle “Hoş Geldiniz Yemeğinde” Bir Araya Geldi

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Erasmus+ KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ve Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesine gelen iki farklı grup yabancı uyruklu değişim öğrencileri ile hoş geldiniz yemeğinde bir araya geldi.

 

Erasmus değişim öğrencilerinin yanı sıra, ikili protokol kapsamında Çukurova Üniversitesinde bulunan yabancı öğrenciler ve misafir akademisyenler için düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Dış İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Aslı Ilgıt ve ve Dış İlişkiler Akademik Kurul Üyeleri ile Dış İlişkiler Birimi çalışanları katıldı.

 

14 Ülkeden Toplam 55 Öğrenci

Erasmus programıyla 14 farklı ülkeden Çukurova Üniversitesine gelen 55 öğrenci için düzenlenen kaynaşma yemeğinde Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel öğrencilerle eğitim öğretim süreçleri ve kampüs hayatı hakkında sohbet etti.

Öğrenciler, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında olan Çukurova Üniversitesinde Erasmus öğrencisi olmaktan son derece memnun olduklarını ve kampüs imkânlarından faydalandıklarını belirttiler.

 

Balcalı Hastanesi’nde Staj Yapıyorlar

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine Romanya, Ukrayna ve Endonezya'dan gelip Balcalı Hastanesi’nde intern stajlarını farklı bölümlerde gerçekleştiren 25 öğrenci için de ayrıca hoş geldiniz etkinliği düzenlendi. Bu yıl ilk defa Ukrayna ve Endonezya'dan öğrenci kabul eden ÇÜ Tıp Fakültesi, en fazla yabancı öğrenci misafir eden fakülte olmaya devam ediyor.