Kampus

...

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü Nedeniyle Çukurova Üniversitesi’nde Geleneksel Ecdat Aşı Dağıtıldı…

Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü Nedeniyle Çukurova Üniversitesi’nde Geleneksel Ecdat Aşı Dağıtıldı…

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Öğrencilerle Birlikte “Ecdat Aşı” Yedi…

 

Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) tüm yemekhanelerinde bugün ‘Çanakkale Mönüsü’ verildi. Personel ve öğrencilere ücretsiz verilen ve ECDAT AŞI olarak da bilinen mönü de ‘Yağlı Buğday Çorbası, Üzüm Hoşafı, Yarım Ekmek ve Su’ vardı… Öğrencilerle birlikte ecdat aşı yiyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Milletimiz ve devletimiz için önemli olan kutsal günlerin hatırlanmasını ve genç neslin o şuuru hissetmeleri bakımından bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz.” dedi.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü nedeniyle Çukurova Üniversitesinde de anma etkinlikleri organize edildi.

Çukurova Üniversitesi Yönetimi, anma günü nedeniyle personel ve öğrencilerine cephede askere dağıtılan yemeği ikram etti.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Süha Berberoğlu ve Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte öğrenci yemekhanesini ziyaret ederek, öğrencilerle beraber yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı, yarım ekmek ve sudan oluşan ecdat aşı yedi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Çanakkale, Tarihe Altın Harflerle Yazılan Büyük Bir Zaferdir”

Milletimiz ve devletimiz için önemli olan kutsal günlerin hatırlanmasını ve genç neslin o şuuru hissetmeleri bakımından bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini dile getiren Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Şanlı Ordumuz 107 yıl önce verdiği yüz binlerce şehide rağmen, düşmana geçit vermeyerek dünyada eşi benzeri bulunmayan bir destan yazmıştır.” dedi.

 

Çanakkale Zaferi’nin tarihe altın harflerle yazılan büyük bir zafer olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tuncel, “Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ‘Çanakkale Geçilmez Destanı’nı yazan, bu topraklar için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu.