Spor

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Özel Gereksinimli Çocuklarla Dans Edip, Spor Materyalleri Hediye Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel Özel Gereksinimli Çocuklarla Dans Edip, Spor Materyalleri Hediye Etti

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Evde Fiziksel Aktivite Yapıyorum, Sınırlarımı Aşıyorum” adlı etkinlikte, özel gereksinimli çocuklarla dans etti. Prof. Dr. Tuncel, üniversite olarak “Özel gereksinimli çocuklarımızın sosyal hayata katılımlarını desteklemek bizler için hem bir sorumluluk, hem de büyük bir mutluluk kaynağı.” dedi.

 

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Özel Olimpiyatlar Türkiye arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında özel gereksinimli 35 çocuğa, yaşamları boyunca fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak amacıyla egzersiz materyalleri hediye edildi.

Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Dinç, senato üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Evde Fiziksel Aktivite Yapıyorum, Sınırlarımı Aşıyorum” etkinliği açılış konuşmalarıyla devam etti.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Özel Gereksinimli Çocuklarımızı Desteklemek Bizim İçin Mutluluk Kaynağı”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, özel gereksinimli bireylere yönelik organize edilen etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Özel gereksinimli çocukların temel becerileri kazanması, sosyalleşmesi ve farklı kültürleri öğrenmeleri için sporun en etkin araçlardan biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Tuncel, “Özel gereksinimli çocuklarımızın sosyal hayata katılımlarını desteklemek üniversite olarak bizler için hem bir sorumluluk, hem de büyük bir mutluluk kaynağıdır. Sportif faaliyetlerle onlara yeteneklerini gösterme imkânları sağlayarak, sosyalleşmelerine yardımcı oldukları için Spor Bilimleri Fakültemize ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Komitesine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Prof. Dr. Tuncel şöyle devam etti;

“Bugün yaşları 3 ile 7 arasında olan 35 çocuğumuza yaşamları boyunca fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak ve özendirmek için egzersiz materyalleri vererek burada edindikleri tecrübeyi yaşamları boyunca alışkanlık haline getirmelerini istiyoruz. Çünkü, özel gereksinimli bireylerin, düzenli fiziksel aktivite ve spor yaptıklarında kendi öz bakım becerilerinin geliştiği, kemik ve kas yapısının güçlendiği, zihinsel, ve bedensel olarak olumlu gelişmeler gösterdikleri birçok bilimsel çalışmayla tespit edilmiştir. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.” 

 

Prof. Dr. Dinç: “Kişinin Anatomik, Fizyolojik ve Psikolojik Yönden Sağlıklı Olabilmesi İçin Spor çok önemli Bir Araç”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Dinç ise, özel gereksinimli bireylerin yaşamlarında fiziksel kapasitenin kullanılabilmesi ve kişinin anatomik, fizyolojik ve psikolojik yönden sağlıklı olabilmesi için egzersiz ve sporun çok önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Dinç, pandemi dolayısıyla çocukların evlerinde de aileleriyle birlikte kolaylıkla egzersiz yapabilmelerini sağlamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Özel Olimpiyatlar Türkiye arasında imzalanan protokol hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Dinç, özel gereksinimli çocukların egzersiz ve spor alışkanlığının kazandırılmasının topluma uyumlanmalarında çok büyük önem taşıdığını belirterek bu konuda her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

 

Rektör İle Özel Gereksinimli Çocuklar Dans Etti

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Dinç’in konuşması, Özel Olimpiyatlar Türkiye Adana Sporcu Elçisi Çağla Boyvadoğlu’nun Özel Olimpiyatlar Sporcu Yemini’ni okuması ve halk oyunları gösterisinin ardından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, yaşları 3 ile 7 arasında olan 35 çocuğa, yaşamları boyunca fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak ve özendirmek için egzersiz materyalleri hediye etti.

Hediyelerini alan özel gereksinimli çocuklar için düzenlenen eğlence programında Rektör Prof. Dr. Tuncel, çocuklarla birlikte dans ederek eğlenceli vakit geçirdiler. Etkinlik, anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.