Spor

ÇÜ Rektörlük Kupasını THE DERWISH Kazandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü adına Türkiye Jokey Kulübü tarafından “ÇÜ Rektörlük Kupası Koşusu” düzenlendi. Çukurova Üniversitesi adına ilk kez 1997 yılında yapılan koşunun bu yıl 25.'si gerçekleştirildi. Koşuyu Jokeyi Akın Sözen idaresinde THE DERWISH kazandı.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda koşulan yarışta 3+ yaşlı İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte gerçekleştirildi. Yarışı Fuat Başaran'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, antrenörlüğünü ise Gülşen Topbaş'ın üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan The Derwish (Derviş Ağa - Zala Sultan / Mountain Cat) jokeyi Akın Sözen idaresinde kazandı.

Jokey Akın Sözen İdaresinde Kazandı

7 başarılı safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşuda ikinciliği, Bedestan (Approve - Forest Edition / Pivotal) elde ederken, Sumel Han (Sports Hero - Queens of Karans / Grand Reis) üçüncü, kır safkan Super Tuna (Native Khan - Mia Adriana / Nursultan) dördüncü ve Trilya (Yonaguska - Starmoon / Powerscourt) beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.  Koşunun galibi The Derwish için bitiriş derecesi  1.26.19 olurken, farklar 4,5 Boy - 1 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

At Sahibine Kupasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünlükaplan Verdi

Koşu sonrası Şeref Tribünü'nde düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına antrenörü Gülşen Topbaş'a plaketini ve çiçeğini, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan verdi. Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ayrıca, günün anısına Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp'e günün anısına çiçek takdim etti.