Kampus

...

Prof. Dr. Tuncel: “Kente Güç Veren Üniversite Olma Hedefimizde Kararlıyız…”

Prof. Dr. Tuncel: “Kente Güç Veren Üniversite Olma Hedefimizde Kararlıyız…”

Çukurova Üniversitesinden Bakım Personeline Eğitim

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği bakım personeline ve kız çocuklarına yönelik eğitim programı düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, üniversitelerin temel görevlerinden olan eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme konularının yanı sıra topluma katkı düzeyinde de önemli sorumlulukları olduğunu belirterek, “Çukurova Üniversitesi olarak her platformda kent dinamikleriyle akademiyi bir araya getirip, kente güç veren üniversite olma hedefimizde kararlıyız.” dedi.

 

Göreve geldiği günden itibaren Üniversitenin kapılarını sonuna kadar kente açan ve kentle iç içe bir üniversite olma yolunda birçok proje ve protokole imza atan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile imzalanan protokolle Çukurova Üniversitesi akademisyenlerinin dezavantajlı kız çocuklarına ve bakım personeline yönelik bilgilendirme yapmasını sağladı.

Her iki kurum arasında imzalanan protokol gereği, bakım personeline ve kız çocuklarına yönelik eğitim programı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Sitesi çok amaçlı salonda Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Sağlık Hizmetleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Boyan, AOSB MYO Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, müdür yardımcıları ve akademik personelin katılımıyla eğitim seminerlerinin ilki gerçekleştirildi. Tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Meslek Elemanlarının Mesleki ve Akademik Gelişimlerine Katkı Bulunmayı Hedefliyoruz”

4 gün sürecek eğitimin ilk gün açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, üniversitelerin temel görevlerinden olan eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme konularının yanı sıra topluma katkı düzeyinde de önemli sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, “Biz de Çukurova Üniversitesi olarak toplumsal katkı amacıyla ve sosyal sorumluluk bilinciyle paydaşlarımızla birlikte çeşitli etkinliklerde yer almaktayız. Üniversitemizin yaptığı eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yansıması olarak bilim, kültür, sanat, spor ve topluma hizmet projeleriyle ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak ve uluslararası alanlarda üniversitemizin tanınırlığını arttırmak olan toplumsal katkı politikamız ve stratejik hedeflerimiz doğrultusunda hareket etmekteyiz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi ile Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü ile mesleki eğitimlerin niteliğinin arttırılması, akademisyenler ile meslek elemanları arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulması, meslek elemanlarının mesleki ve akademik gelişimlerine katkı sunulması, hizmet modelleri alanlarında ortak çalışmaların yapılması, hizmet modelleri alanlarında ortak çalışmaların yapılması, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlardan hizmet alan bireyler ve kurum/kuruluşlara yönelik verilecek kurum dışı eğitimlere katkı verilmesi, paydaşların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olunmasının amaçlandığını söyledi.

 

Özer: “Eğitim Çalışmalarına Önem Veriyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer ise, eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirterek başladı sözlerine. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e dezavantajlı bireylere yönelik gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür eden Özer, Çukurova Üniversitesini yanlarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

ÇÜ Akademisyenleri Tarafından İlk Eğitim Bakım Personeline Verildi

Açılış konuşmalarının ardından imzalanan protokol kapsamında Çukurova Üniversitesi Öğretim Elemanları tarafından Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Bakım Personeline “Kadın Sağlığı ve Hijyen”, “Dijital Şiddet”, “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar”, “Sağlıklı Beslenme”, “Ağız ve Diş Bakımı” konularında üç gün sürecek eğitim verildi. Ayrıca 15- 18 yaş arası kız çocuklarına ise ara tatil döneminde “Ergen Sağlığı ve Hijyen”, “Dijital Şiddet”, “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar”, “Sağlıklı Beslenme”, “Ağız ve Diş Bakımı” konularında dört gün süreyle eğitim verileceği bildirildi. Eğitim programı Bakım Personeli ve Kız Çocukları için öncelikli konuları içerecek şekilde İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi akademisyenlerince oluşturulurken daha sonraki dönemlerde de karşılıklı istişare ederek belirlenecek konularda eğitimler, etkinliklerin düzenleneceği açıklandı.