Kampus

...

Gürcistan Tiflis Devlet Üniversitesinden Çukurova Üniversitesine Ziyaret

Gürcistan Tiflis Devlet Üniversitesinden Çukurova Üniversitesine Ziyaret

Çukurova Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesinin ortak kurumu Gürcistan Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi yetkilileri Çukurova Üniversitesindeydi. 

Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesi Diş İlişkiler Birimi başta olmak üzere birçok bölüm ve araştırma merkezinde incelemelerde bulundu. Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı – ÇÜMARLAB ve Biyoteknoloji Merkezi’nde yapılan görüşmelerin ardından heyet, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında proje kapsamında yürütülen hareketlilik faaliyetleri ve yeni faaliyet alanları konusunda görüş alışverişi yapıldı. 

 

16 Yararlanıcı Hareketlilik Faaliyetlerine Katılacak

Gürcistan Ivane Javakhishvili Tiflis Devlet Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi bu proje kapsamında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Tıp ve İşletme/İktisat alanında öğrenci ve personel değişimi yapıyor. Toplam 16 yararlanıcının hareketlilik faaliyetlerine katılacağı proje için şu ana kadar Çukurova Üniversitesinden 3 öğrenci öğrenim hareketliliğine katılırken, Gürcistan’dan 2 öğrenci de Çukurova Üniversitesinde misafir edildi. 

Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi

2019 yılında onaylanan Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi 11 ülkeden 17 kurumla gerçekleşmekte olan 415.00,00 € bütçeli bir proje. Projeden şu ana kadar 32 yararlanıcı faydalanmış olup projenin sonunda bu rakamın 150’ye yaklaşması planlanmaktadır.