Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor…

Çukurova Üniversitesi Dünyaya Açılmaya Devam Ediyor…

Endonezya Bengkulu Üniversitesi İle İkili İşbirliği Anlaşması Sağlandı

 

Çukurova Üniversitesi, dünyanın çeşitli üniversiteleri ile ikili işbirliği anlaşmaları yaparak uluslararasılaşma çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Endonezya Bengkulu Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi arasında ikili işbirliği için anlaşma sağlandı.

 

Endonezya bilim insanlarının bilimsel olarak gelişimlerini sağlamak ve deneyimlerini arttırmak için amacıyla Endonezya Hükümeti tarafından açılan burs programı kapsamında “Meeting with World-Class Professor (WCP)” (Dünya Çapında Profesörler ile buluşma) çağrısına başvuran Dr. Agustin Zarkani, Çukurova Üniversitesinden İmamoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bora Kaydan’ı davet ederek Çukurova Üniversitesi ile ikili işbirliğini başlattı.

 

Benguklu ve Çukurova Üniversitesi İşbirliği Yapacak

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Bora Kaydan’ın yaptığı çalıştayın açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Endonezya Bengkulu Üniversitesi Rektörü Prof. Ridwan Nurazi, Rektör Yardımcısı Dr. Ardilafiza, Bengkulu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dwi Wahyuni Ganefianti Bengkulu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Yansen ile her iki üniversiteden öğrenciler katıldı. Toplantıda, yürütülen ikili işbirliğinin önemi vurgulanarak ileride yapılacak işbirliği çalışmalarını devam ettirmek için ortak protokol imzalandı.

 

Çalıştay Kapsamında Online Dersler Verildi

Açılış sonrasında Dr. Agustin Zarkani, Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. Bora Kaydan çalıştay gerçekleştirerek kabuklubit ve koşnillerin sistematiği, taksonomisi, moleküler karekterizasyonu, yeni türlerin tanımlanması, çizimi ve sınıflandırılması hakkında beş hafta boyunca haftada bir olmak üzere çevirimiçi (on-line) dersler düzenlenecek.