Spor

...

Prof. Dr. Tuncel: “Biz Anadoluyuz…”

Prof. Dr. Tuncel: “Biz Anadoluyuz…”

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa hayata geçirilen “Biz Anadoluyuz” projesi ile Türkiye’nin değişik illerini gezip ziyaretler gerçekleştiren öğrenciler Çukurova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile bir araya geldi.

 

Türkiye’nin dört bir yanında kültürlerarası kaynaşmanın sağlanması, gençler arasında karşılıklı saygı ve hoşgörü kültürünün oluşturulması amacıyla süren “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Kahramanmaraş’tan Adana’ya gelen öğrenciler Çukurova Üniversitesini ziyaret ettiler.

Kampüs turu atıp çeşitli fakülte ve sosyal tesisleri gezen öğrenciler Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile bir araya geldi.

 

Adana Spor İl Müdürlüğü Spor Eğitim Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Şube Müdürü Gençlik Projeleri İl Koordinatörü Oğuzhan Çetin’in öncülüğünde Çukurova Üniversitesine gelen öğrencileri Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda ağırlayan Prof. Dr. Tuncel, gençlerle tek tek ilgilendi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel’e Teşekkür…

Proje hakkında bilgi veren Çetin, "Biz Anadoluyuz" projesiyle iller arasında karşılıklı gezilere katılan gençlere, "Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme", "Aile", "Dezavantajlı Gençler ve Sosyal İçerme", "Sağlık ve Çevre", "Kültür ve Sanat", Uluslararası Alanda Gençlik ve Kültürlerarası Diyalog", "Serbest Zamanların Değerlendirilmesi" ve "Gönüllülük ve Hareketlilik" gibi değerler kazandırıldığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in göreve geldiği günden itibaren sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini gördüklerini ifade eden Çetin, “Hangi konuda ne zaman kendilerine ulaşsak çocuklarımız için tüm imkânlarını seferber ettiği için Rektörümüz Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Prof. Dr. Tuncel: ““Memlekete Hizmet Etme Konusuna Kadın Erkek Ayrımı Şeklinde Bakmıyorum”

Prof. Dr. Meryem Tuncel ise, Çukurova Üniversitesi olarak toplumun her kesimine destek olmayı toplumsal sorumluluk olarak gördüklerini söyledi. Doğup büyüdüğü topraklara olan vefa borcunu ödeme fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tuncel öğrencilerle sohbetinde, “Sizlerin ileride bu ülke için faydalı, dürüst ve çalışkan bireyler olacağınıza eminim” dedi.

 

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Tuncel “kadın rektör olmanın ayrıcalığı olup olmadığı” sorusuna, “Memlekete hizmet etme konusuna kadın erkek ayrımı şeklinde bakmıyorum. Ama şu bir gerçek ki, kadınlarımızın yönetici kadrolarına gelebilmesini de çok kıymetli buluyorum. Çünkü güçlü annelerin, geleceğe iyi yetişmiş evlatlar vereceği gerçeğinden hareketle Üniversitemizin mottosu olan ‘Güçlü kadınlar güçlü yarınlar’ sözünü de çok yerinde buluyorum” şeklinde yanıt verdi.

 

Sohbet ortamında geçen ziyaret, öğrencilerin Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e çiçek ve plaket takdimi, ardından da anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.