Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 280 Mezununu Uğurladı

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 280 Mezununu Uğurladı

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi 2020-2021 yılı mezuniyet töreni pandemi kuralları çerçevesinde sınırlı katılım ile gerçekleştirildi. Dereceye giren öğrencilerin yer aldığı törenle 280 öğrenci Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldu.

 

Sadece temsili olarak Fakülte bölümlerini 1. 2. ve 3. olarak bitiren öğrencilerin katıldığı törende toplam 280 öğrenci mezuniyet mutluluğu yaşadı. Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Dekan Prof. Dr. Faruk Karadağ,  akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.  Törende Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik,  Psikoloji ile Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri sahneden geçerek konukları selamladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören fakülte birincisi Psikoloji Bölümü öğrencisi Asiye Uruç’un açılış konuşmasıyla devam etti.

 

Prof. Dr. Berberoğlu: “En Önemli Eserimiz Arkamızda Bıraktığımız Mezunlarımız”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Berberoğlu burada yaptığı konuşmada, Fen Edebiyat Fakültesinin 40. mezuniyet töreni olması nedeniyle bu yıl daha özel bir anlam taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Berberoğlu, “Fen Edebiyat Fakültesi bilim, sanat, tarih gibi insanı yücelten tüm değerlerin temellerini bünyesinde barındıran çok özel bir fakültedir. Birçok disiplinle birlikte çalışabilen vazgeçilmez bir role sahip. Biz Akademisyenler makaleler, kitaplar yazıp, projeler üretiyoruz bunlar çok önemli akademik faaliyetler ancak zaman karşısında geçerliliğini yitirmeyen en önemli eserimiz arkamızda bıraktığımız yetişmiş insanlar yani siz değerli mezunlarımızsınız. Bu bağlamda 44 yıllık Fen Edebiyat Fakültesi ülkemize önemli eserler kazandıran üniversitemizin vizyonunu güçlendiren gurur duyduğu bir fakültedir. Aramızda olmayan ancak bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımızı saygıyla anıyoruz. Bizler de onlardan devraldığımız sorumlulukla zamanı hep daha ileriye, yeniliklere ve daha güzele doğru işletebilmek için çaba harcıyoruz” dedi.

 

Prof. Dr. Karadağ: “Bu Yıla Kadar 13.829 Mezun Verdik”

Dekan Prof. Dr. Faruk Karadağ da, Fen Edebiyat Fakültesinin, Çukurova Üniversitesinin en eski fakültelerinden bir olduğunu hatırlatarak, bu yıla kadar 13.829 mezun verdiğini söyledi. Prof. Dr. Karadağ, öğrencilerine kaliteli ve iyi bir eğitim verebilmek, mezuniyet sonrasındaki çalışmalarını da başarıyla sürdürebilmelerini sağlayabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

 

280 Öğrenci Diplomalarını Alarak Keplerini Havaya Fırlattı

Bölümlerde dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketlerin verilmesinin ardından akademisyenler öğrencilere diplomalarını takdim ederek anı fotoğrafı çekildi. Diplomalarını alan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.