Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden 68 Ebe ve 264 Hemşire Mezun Oldu

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden 68 Ebe ve 264 Hemşire Mezun Oldu

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden 68 Ebe ve 264 Hemşire Mezun Oldu

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılında mezun olan öğrencilerini Açık Amfi’de düzenlenen törenle uğurladı.

 

Mezun olan 68 Ebe ve 264 Hemşire için iki ayrı günde düzenlenen törenlere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Tuncer, Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Boyan, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, SBÜ Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış, Adana İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fazıl Yontar, Özel Güney Adana Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Uzman Hemşire Emine Öztürk, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törenin açılış konuşmasını öğrenciler adına fakülte ve bölüm birincileri konuşma yaptı.

 

Prof. Dr. Yılmaz: “Ebelik ve Hemşirelik İnsan Sevgisi Gerektiren Bir Meslek”

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, ebelik ve hemşirelik mesleklerinin sabır, hoşgörü, şefkat, merhamet ve özellikle de insan sevgisi gerektiren bir meslek olduğunu hatırlattı. 

Dünyada ve ülkemizde COVID 19 Pandemisinin devam ettiği bir dönemde küresel salgınla mücadelede Sağlık Bilimlerinin ve profesyonel sağlık çalışanı yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Mezunlarımızın gerek bu küresel salgın döneminde gerekse de meslek hayatları boyunca yapacakları mesleki çalışmalarla birey-aile ve toplum sağlığının korunması, sürdürülmesi ve geliştirilmesinde önemli katkılar sağlayacaklarına ve başarılar elde edeceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Mezunlarımızın yolu açık olsun” dedi.

 

Prof. Dr. Boyan: “Ülkemiz Sağlık İnsan Gücüne Güç Katıyoruz”

Dekan Prof. Dr. Neslihan Boyan da hemşirelik bölümünden 264, ebelik bölümünden ise 68 mezun ederek ülkemiz sağlık insan gücüne güç kattıkları için gurur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Boyan, “Mezunlarımızın pandemi şartlarında dahi en iyi şekilde eğitim alması için büyük bir titizlikle gerekli imkânları sağlayan, bilimin ve sosyalliğin iç içe geçtiği aktif kampus yaşamı olan modern bir üniversite ortamında eğitim almasını sağlayan başta Rektörümüz sayın Prof. Dr. Meryem Tuncel olmak üzere emek veren Üniversitemiz yönetimine şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

 

332 Öğrenci Yemin Ederek Ebe ve Hemşire Oldu

Açılış konuşmalarının ardından mini bir dinleti sunulurken, mezunlara Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan hediye edildi. Mezun olan 332 öğrenci meslek yemini ederek mesleğe ilk adımlarını attılar. Fakülte birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından tören protokol tarafından diplomalarının verilmesi ve öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla sona erdi.