Bilim

...

Jean Monnet Modül Projesinin İkinci Konferansı Gerçekleştirildi

Jean Monnet Modül Projesinin İkinci Konferansı Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin tarafından yürütülen "Turkey IN or OUT=EU?” başlıklı Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modül Projesinin 2020-2021 akademik takviminde öngörülen ikinci konferansı gerçekleştirildi.

 

Tüm Türkiye’den göç ve Avrupa Birliği üzerine çalışan öğrenci, akademisyen, sivil toplum kuruluşları ve bürokratların yoğun ilgi gösterdiği “Suriye Krizi Işığında Türkiye’nin İltica Politikası ve Avrupalılaşma” başlıklı konferansta TOBB Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr Başak Yavcan, Suriye krizi ve sonrasında Avrupa Birliği’nin iltica politikasını son değişikliklerle ele alırken; Bilgi Üniversitesi Jean Monnet Kürsü Başkanı olan Prof. Dr. Ayhan Kaya, Türkiye’nin iltica politikasını Avrupalılaşma kapsamında değerlendirdi. Suriye Krizi ardından Türkiye’de göç yönetimi ve uyum faaliyetleri konusunun da en güncel bilgilerle Göç İdaresi Genel Müdür Yrd. Dr. Gökçe Ok tarafından aktarıldığı toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Toplantı sonunda katılımcıların konferansı değerlendirmesinin talep edildiği anketlerde, toplantının faydalı ve etkili bulunması üç yıl boyunca devam edecek olan Jean Monnet Modül projesi ile Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri konusunda farkındalık yaratma amacına ulaşılmaya başlandığını ortaya koydu.

 

Projeye ilişkin bilgilere ve yapılan etkinliklerin video kaydına projenin resmi websayfası https://introut.cu.edu.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi.