Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Programlarının Kalitesi Tescillendi

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Programlarının Kalitesi Tescillendi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesinin dört programı Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, tüm fakülte ve tüm programların akreditasyon sertifikasına sahip olmasını amaçladıklarını söyledi.

 

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından eğitim fakülteleri programlarının akreditasyonu konusunda “Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi” verilen EPDAD tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinin İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programları 24 Nisan 2024 tarihine kadar, Türkçe Öğretmenliği Programı ise 24 Nisan 2023 tarihine kadar akredite edildi.

 

2021 yılı Mart ayında pandemi döneminde olmasına rağmen çevrimiçi ortamda öğretim, personel, öğrenciler, işbirliği, fiziksel altyapı, yönetim ve kalite güvencesi olma üzere yedi ana başlıkla yer alan kriterler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinin kalitesi tescillenmiş oldu.

 

Prof. Dr. Uçar: “Yeni Nesil Öğretmenlerin Yetiştirilmesi Çabası İçerisindeyiz”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Uçar, ÇÜ Eğitim Fakültesinin ülkemizde öğretmen eğitimi ve eğitim araştırmaları konusunda köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve geçmişten gelen birikimini 21.yy becerileri ile entegre ederek yeni nesil öğretmenlerin yetiştirilmesi konusunda çaba içerisinde olduklarını ve bu çabalarının da EPDAD gibi dış değerlendirme kuruluşları tarafından tescillenmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Emeği Geçenleri Kutluyorum.”

Eğitim Fakültelerinin geleceğe şekil verecek bireyleri hazırladığını bildiren Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, “Eğitim Fakültemiz İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Türkçe Öğretmenliği Programlarının Akreditasyon Belgesi alması sevincini paylaşıyor, Üniversitemizin kalite ve standartlarının arttırmasına katkı sağlayan, sürece katkı koyan akademisyenler ve akredite ekibine teşekkür ediyorum” dedi.