Kampus

...

ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Mesleki Eğitim Uygulama Protokolleri Güncellendi

ÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Mesleki Eğitim Uygulama Protokolleri Güncellendi

Sağlık profesyonelleri yetiştiren Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümleri öğrencilerine mesleki bilgi, beceri sağlamak ve gerçek hizmet ortamında yetişmeleri amacıyla önemli bir protokole imza atıldı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, öğrenci merkezli eğitimi destekleyip klinik uygulama ortamı sunan kurumların en az eğitim veren kurumlar kadar önemli olduğunu söyledi. 

 

Adana İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Seyhan Devlet Hastanesi, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümleri öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, iş hayatına uyumları, gerçek hizmet ortamında yetişmeleri amacıyla “Mesleki Eğitim Uygulama Protokolü” Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel tarafından imzalandı.

 

Başhekimler, İl Sağlık Müdürü ve Rektör Prof. Dr. Tuncel Protokolü İmzaladı

Protokol, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimi, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi tarafından imzalandıktan sonra Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel onayı ile yürürlüğe girdi. Küresel Salgından korunma tedbirleri kapsamında taraflar protokolü kendi makamlarında imza altına aldı.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Uygulamalı Eğitimimize Destek Veren Sağlık Kurumlarımıza ve Yöneticilerine Teşekkürlerimi Sunarım”

Uygulama eğitimlerinin sağlık bilimlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu bildiren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, öğrenci merkezli eğitimi destekleyip klinik uygulama ortamı sunan kurumların en az eğitim veren kurumlar kadar önemli olduğunu söyledi.  Prof. Dr. Tuncel, “Bu kapsamda uygulamalı eğitimimize destek veren sağlık kurumlarımıza ve yöneticilerine teşekkürlerimi sunarım. İmzalandığı tarihten itibaren bir yıl süreyle geçerliliği olan ve taraflardan yazılı herhangi bir değişiklik talebi gelmediği sürece kendiliğinden uzayacak olan bu protokolün ilgili kurumlara ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.