Rektörü Prof. Dr. Tuncel, Ulusal ve Uluslararası Ödüllü Öğrencilerle Buluştu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin ulusal ve uluslararası arenada başarılara imza atan ödüllü projelerinin gösterimleri için İletişim Fakültesini ziyaret etti.

İletişim Fakültesi İF-Stüdyo Binası Sinema Salonu’nda yapılan gösterime Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Genel Sekreter v. Dr. Mehmet Cingöz, fakülte yönetimi ve ödül alan öğrenciler katıldı.

Gösterim öncesinde kısa bir bilgilendirme konuşması yapan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Sümbül, ödüllü projeler ve yönetmenleri hakkında bilgi verip “Sandıktan Çıkan Kültür” proje faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulundu.

Gösterimler öncesinde, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ödül alan öğrencileri Ahmet Keçili, Necati Öz ve Ümit Güç ödül aldıkları festivallerden ve filmlerden bahsetti.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin “Seval, “Adana Köprü Başı” ve “Yer Yüzü Ayakları” kısa filmlerinin de sırası ile izlendiği gösterim sonrası genç yönetmenler izleyenlerin sorularını yanıtladı.

İletişim Fakültesi’nin başarıları ile adını sıkça söz ettirmesinden memnuniyetlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, çalışmaları ile başarılara imza atan öğrencileri ve hocalarını tebrik etti.

Gösterimi yapılan Ahmet Keçili’nin yönetmenliğini yaptığı “Seval” isimli filminin elde ettiği başarılar;

·         3.Melihodo İnternational Film Festivali’nde Youth Visual Media Outstanding Award (Genç Görsel medya Ödülü)

·         6. Sakarya Kısa Film Festivali, Belgesel Film yarışması 2.lik Ödülü

·         İzmir Artemis Film Festivali, En İyi Belgesel Film Ödülü

·         27. Altın Koza Film Festivali, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, belgesel Dalında En İyi Film Ödülü

·         AFSAD Kısa Film Festivali Belgesel Yarışması, Juri Özel Ödülü,

·         8. SETEM İpekyolu Film Ödülleri, Ulusal belgesel Film yarışması En İyi Kurgu, En İyi Yönetmen ve Juri Özel ödülü.

·         Boğaziçi Film Festivali Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması Finalist,

·         Güzel Ordu Kısa Film Yarışması Ulusal Yarışma, Finalist,

·         8. Kayseri Film Festivali'nde Finalist,

·         Siyad Türk Sineması Ödülleri Belgesel Ödülü Adayı

·

Yönetmen Necati Öz’ün “Adana Köprübaşı” isimli belgesel filminin elde ettiği başarılar;

·         6. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Belgesel Film Ödülü.

·         Living Together Again - Venice Architecture Short Film Festival, 5.lik Ödülü.

·         21. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, Serbest Kategori, Finalist.

·         14. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali, Belgesel Dalı, Finalist.

·         8. Kayseri Altın Çınar Film Festivali, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Finalist.

·         3. Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali, Belgesel Dalı, Finalist.

·         3. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali, Belgesel Dalı, Finalist.

Ümit Güç’ün yönetmenliğinin yaptığı” Yeryüzü Ayakları” filminin elde ettiği başarılar;

·         3. Yılmaz Güney Kültür Sanat Film Festivali’nde finalist,

·         İtalya Job Film Days’de en iyi 2. Film