Kampus

...

Yaşasın 23 Nisan!

Yaşasın 23 Nisan!

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, 23 Nisan’da Koltuğunu Çocuklara Devretti

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu üç kız çocuğuna devretti. “Bu özel günde tüm çocuklarımızı sevgi ile kucaklıyorum” diyen Prof. Dr. Tuncel, çocukların barış dolu bir dünyada yaşamaları ve sağlıklı, mutlu bir gelecekleri olması temennisinde bulundu.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünyada olduğu gibi Çukurova Üniversitesinde de pandemi nedeniyle kısıtlanmış etkinliklerle kutlandı. Gün dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel makamında Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nden Cemre, Sakine ile Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in adaşı Meryem’i ağırladı.

 

Minik Rektörleri Prof. Dr. Tuncel Karşıladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in ilk konukları Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde kalan minikler oldu. Cemre ile Sakine makam arabasıyla Rektörlük binasına geldi.

Rektör korumasının eşlik ettiği minikleri makamda Prof. Dr. Tuncel karşıladı. İki kız öğrenciye Rektörlük binişini giydiren Prof. Dr. Tuncel koltuğunu miniklere verdi.

3’üncü sınıf öğrencisi olan minik Rektörlerin, Prof. Dr. Meryem Tuncel’e küçük bir de sürprizi vardı. Cemre ve Sakine, kendi el yazılarıyla kalem aldıkları mektubu Prof. Dr. Tuncel’e takdim ettiler. Çocukların sevgi dolu sözlerinin yer aldığı mektubu okuyup onlara sarılan Prof. Dr. Tuncel, duygu dolu anlar yaşadı ve onları sık sık ziyaret etme sözü verdi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel Koltuğunu Adaşı Meryem’e Devretti

Bir başka misafir ise minik Meryem oldu. Meryem de diğer minik Rektörler gibi binaya makam arabasıyla geldi. Rektör Prof. Dr. Tuncel’in binişi giydirdiği adaşı minik Meryem Rektörlük koltuğuna oturdu.

Heyecanlı oldukları kadar mutlulukları gözlerinden okunan minik Rektörlerin koltuğu devralınca ilk icraatları telsizle kampüsün genel durumunu öğrenmek oldu. Güvenlik birimine talimatlar veren minik Rektörler, özel kalem müdürünün sunduğu evraklara imza atmayı da ihmal etmedi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Tüm Çocuklarımızı Sevgiyle Kucaklıyorum”

Ziyarette çocuklarla tek tek ilgilenip onlara hediyeler veren Prof. Dr. Tuncel, geleceğin Rektörlerine, vatanlarına bağlı bireyler olarak çok çalışıp fark yaratmaları öğüdünde bulundu.

Kuruluş Müdürü Veysel Ege’den de Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde kalan çocuklarla yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesi ile işbirliği içinde yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Tuncel, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan ve Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, bu çok özel günü çocuklara armağan eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu özel günde ayrıca tüm çocuklarımızı sevgi ile kucaklıyor, barış dolu bir dünyada yaşamalarını ve sağlıklı, mutlu bir gelecekleri olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.