Kampus

...

Tarladan Sofraya…

Tarladan Sofraya…

Çukurova Üniversitesinin Doğal Ürünleri Halkla Buluşuyor

 

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğine ait yeni satış noktası hizmete girdi. Çukurova Üniversitesinin verimli arazileri üzerinde yapılan eğitim ve arge çalışmaları sonucu elde edilen doğal ürünlerin halkla buluştuğu yeni ürün satış noktası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan tarafından açıldı.

 

Prof. Dr. Can Özşahinoğlu Bulvarı üzerinde, saymanlık karşısındaki alanda yer alan ürün satış noktasının açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Kafkas ile Ziraat Fakültesi Yönetim Kurulu katıldı. 

 

“Yeni Satış Noktasıyla Çiftlikte AR-GE Kapsamında Üretilen Doğal Ürünler Halkla Buluşacak”

Ürün satış noktası hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ünlükaplan, yeni satış noktasının açılmasının temel amacının çiftlikte AR-GE kapsamında üretilen doğal ürünlerin Üniversite personeli ile birlikte kampüs dışındaki vatandaşlara da ulaştırılması olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ünlükaplan açıklamasına şöyle devam etti;

“Böylece elde edilecek gelir ile Ülkemizin gereksinim duyduğu ileri ARGE projeleri yapılabilecek; lisans ve lisansüstü öğrencilerine en üst seviyede eğitim verilebilecektir. Sonuç olarak da, Ziraat Fakültemizin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanınırlığı artmış olacaktır. Bu kapsamda Araştırma ve Uygulama Çiftliğimizde üretilen DOĞAL ürünlerimizi, Tarladan Sofraya olacak şekilde, Adana halkımıza ulaştırmış olacağız. 2020 yılında başlayan Covid-19 Pandemi döneminde DOĞAL gıda ürünleri daha fazla önem kazandı. Yeni satış noktamızda süt ve süt ürünleri ile yumurta, %100 keçi sütü ile yapılmış dondurma, un, soğuk sıkım zeytinyağı, bal, propolis, polen gibi ARGE ürünlerinin satışı yapılmaktadır. Vatandaşlarımız 2139 no.lu iç hat numaradan siparişlerini ayırtabilirler.”