Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Pozantı’daydı

Rektör Prof. Dr. Tuncel Pozantı’daydı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, yüksekokul ziyaretleri kapsamında Pozantı’daydı. Pozantı Kaymakamlığı, Pozantı Belediye Başkanlığı ve Pozantı Meslek Yüksekokulunu ziyaret eden Prof. Dr. Tuncel, yerel yönetimlerle Üniversitenin işbirliği içerinde olacağının mesajını verdi.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile Üniversite Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte PMYO ve POZMER’de incelemelerde bulunmak üzere Pozantı’yı ziyaret etti.

 

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve POZMER’i Ziyaret Etti.

Rektör Prof. Dr. Tuncel’in Pozantı programı çerçevesinde ilk ziyareti PMYO ve POZMER Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar ile birlikte Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman’a oldu. Daha sonra Prof. Dr. Tuncel, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı makamında ziyaret etti. Ardından Kaymakam, Belediye Başkanı ve Rektör Prof. Dr. Tuncel Pozantı PMYO ve POZMER ‘de incelemelerde bulunuldu.

 

POZMER ve PMYO Pozantı’nın Tanıtımında Büyük Bir Değer

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı’nın tanıtımında Meslek Yüksekokulunun büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, POZMER ve MYO’nun Pozantı için bir değer olduğunu söyledi. Özellikle meyve, sebze ve bağ yetiştirmek, bunun yanı sıra tarla bitkileri ile doğal bitki örtüsü potansiyelini canlandırmak adına Pozantı’da sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla savaş konularında modern teknikleri uygulama noktasında Üniversitenin katkısı olduğuna vurgu yapan Çay yüksek verimli, hastalık ve zararlılara dayanıklı, iç ve dış pazarların istediği yüksek kaliteli tür ve çeşitleri yetiştirerek çevreye yaymak, çevredeki tıbbi ve aromatik bitkileri, soğanlı ve soğansız süs bitkilerini toplamak ve yetiştirmek, yetiştiricilere, öğrencilere yeni ve modern yetiştiricilik tekniklerini, derim, muhafaza ve değerlendirme yöntemlerini uygulamalı olarak öğretmek amacıyla önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.

 

Prof. Dr. Tangolar: ”Örnek Bir Yüksekokul Eğitimi ve Araştırma Merkezi Oluşturma Faaliyetlerini Sürdüreceğiz”

Prof. Dr. Semih Tangolar, Yüksekokul toplantı salonunda bilgilendirme sunumu yaparak Yüksekokul ve POZMER’in ilçe ve çevresi için önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Tangolar, her iki kurum için şimdiye kadar Üniversite ve Yerel Yönetimler tarafından verilen destekler ve yapılması gerekenler hakkında açıklamada bulundu. Prof. Dr. Tangolar, çalışmaların Çukurova Üniversitesinin bölgenin kalkınmasına hizmet ve bilgiyi topluma yaymak misyonu çerçevesinde örnek bir Yüksekokul Eğitimi ve Araştırma Merkezi oluşturma faaliyetlerinin süreceğini belirterek önümüzdeki dönemde öncelikli olarak yapılması beklenenleri iletti. Prof. Dr. Tangolar öğrencilerin yurt sorunu konusuna değindi, çözümü noktasında destek istedi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Yerel Yönetimler ve Bölge Halkıyla İç İçe Olacağız”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise sunum sonunda, yerel yönetimler ve vatandaşların bu tür eğitim kurumlarını sahiplenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Prof. Tuncel, öğrenci barınma ve yurt sorunlarının çözümüne ilişkin sonuç alıcı girişimlerin yapılması ve Üniversiteye hibe edilen alanda yurt binası veya ek bina inşası konusunda adım atacaklarını söyledi. POZMER alanında da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel, burada yapılan araştırma ve uygulamaların ülkemiz açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, eksikliklerin tespiti sonrasında çalışma başlatacaklarını ifade etti.