Kampus

...

Prof. Dr. Tuncel: “Adana’nın Kızı Olarak Kendi Topraklarıma Hizmet Etmekten Onur Duyuyorum”

Prof. Dr. Tuncel: “Adana’nın Kızı Olarak Kendi Topraklarıma Hizmet Etmekten Onur Duyuyorum”

Rektör Prof. Dr. Tuncel Genç Ofis'te Üniversitelilerle Buluştu 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Adana Gençlik Merkezi Genç Ofis’te, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan yerli ve yabancı üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Prof. Dr. Tuncel, onların sorularını yanıtlayıp, sohbet etti. Prof. Dr. Tuncel; “Geleceğimiz emin ellerde; ben gençlerimize güveniyorum.” dedi.

 

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile Çukurova Üniversitesi merkezi kampüste yer alan Adana Gençlik Merkezi Genç Ofis’te “Sporda Kadın” temalı fotoğraf Sergisi ile Adana Gençlik Merkezi’ndeki kadın kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Programa, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal Kültürel Faaliyetler Şubesi ve Adana Gençlik Merkezi Müdürleri, gençlik merkezi liderleri ve gönüllüleri ile KYK yurtlarında kalan yerli ve yabancı üniversite öğrencileri katıldı.

 

Sergi, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar tarafından açıldı.

Sergi açılışından sonra pandemi tedbirleri de gözetilerek Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, gençlik merkezlerinde faaliyetlere katılan gençler ile yurtlarda kalan yerli ve yabancı öğrencilerle sohbet gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar yaptığı konuşmada, uzun zaman sonra ilki gerçekleşen bu faaliyetle Çukurova Üniversitesi ile spor, sosyal sorumluluk, gönüllülük, girişimcilik kültürü, sosyo-kültürel faaliyetlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ve YÖK arasında imzalanan protokolde belirtilen hususlarda, iyi niyet işbirliği içerisinde gençlere yönelik çalışmalarda güzel sonuçlar çıkarmak istediklerini söyledi.

Çintimar, Genç Ofis'in Çukurova Üniversitesinde önemli bir vazife gördüğünü de dile getirerek, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Adana Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun'a ve Genç Ofis sorumluları Oğuzhan Gürhani ve Yazgı Tatlıca'ya teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel'in ziyaretleri için de teşekkür eden Çintimar, bu tarz buluşmaları sıklaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Üniversite Öğrencileriyle Tecrübelerini Paylaştı

Prof. Dr. Meryem Tuncel’de, samimi atmosferde gerçekleşen sohbette öğrencilik dönemi ve sonrasındaki tecrübelerini paylaştı gençlerle.

Prof. Dr. Tuncel, “Şehrim ve Çukurovam yıllar sonra yine bana kucak açtı.  Bir Adana kızı olarak bilgi ve birikimlerimi yine kendi topraklarıma taşımaktan onur duyuyorum. Üniversitem ve gençlerimizin her alanda daha ileriye gidebilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

 

Prof. Dr. Tuncel: “Daima Bilginizi Artırmaya Çalışın Başarı Kendiliğinden Gelir…”

Gençlerden gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Tuncel, engeller ve güçlüklerin hayatın gerçekleri olduğunu vurgulayarak özgüven, mücadele azmi ve sabrın, güçlükleri aşmanın ilk şartı olduğunu söyledi. Başarısızlıkların da öğrenmek ve gelişmek için fırsatlar olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Tuncel yaşam boyu öğrenmenin çok önemli olduğunu ve başarının bunu doğal olarak takip edeceğini vurguladı. Prof. Dr. Tuncel gençlere ayrıca beden ve ruh sağlıkları için erken yaşta sporu bir hayat tarzı olarak benimsemeleri tavsiyesinde de bulundu.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel sohbetin ardından üniversiteli gençlerle bol bol anı fotoğrafı çektirdi. Prof. Dr. Tuncel’e Gençlik Merkezi’nde yapılan el yapımı Türk Bayrağı tablosu hediye edildi.