Kampus

...

“Topluma Hizmet Uygulamaları” Dersi Kapsamında Tablet Hediye Edildi

“Topluma Hizmet Uygulamaları” Dersi Kapsamında Tablet Hediye Edildi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Fevziye Çelik Ortaokulu ile iş birliği yapılarak “Bir Dokun Bin Kazan” projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında dersin öğretmeni Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kara ve Türkçe Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Emre Yılmaz önderliğinde gönüllü öğrenciler tarafından, Fevziye Çelik Ortaokulu’nda okuyan maddi durumu elverişli olmayan öğrencilere tablet temin edildi.

 

Fevziye Çelik Ortaokulu Rehberlik Bölümü tarafından belirlenen öğrencilere tabletleri pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen törenle verildi. Elde edilen tabletlerden biri de Eğitim Fakültesi’nin ortak proje yürüttüğü Fevziye Çelik Ortaokulu EBA Merkezi’ne hediye edildi. Ayrıca Dekanlık tarafından öğrencilere kitap hediye edildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Yıldırım, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı olarak amaçlarının iyi öğretmenler yetiştirmenin yanı sıra toplumsal sorunlara duyarlı vatandaşlar da yetiştirmek olduğunu söyledi.

 

ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat UÇAR, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fulya Cenkseven Önder, Doç. Dr. Akın Efendioğlu, Türkçe Ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Faruk Yıldırım, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Refika Altıkulaç Demirdağ, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Öğretmeni Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kara, Proje Sorumlusu Emre Yılmaz, Fevziye Çelik Ortaokulu öğretmenleri ile öğrenci ve ailelerinin katıldığı tören; birlikte anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.