Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi’ni Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi’ni Ziyaret Etti

Prof. Dr. Tuncel: “AGENTEM’de Bilimsel Keşiflerle Hastalarımızın Yaşam Kalitesini Arttıracağız…”

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, genetik hastalıkların tanısından tedavisine kadar alanında Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise sayılı laboratuvarları arasında yer alan Adana Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi’nde (AGENTEM) incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Tuncel, Balcalı Hastanesi içerisinde hizmet veren merkezden daha fazla hastanın yararlanması ve kamuoyunun araştırma/geliştirme faaliyetlerinden haberdar olması için AGENTEM’in tanıtımı çalışmalarına ağırlık verileceğini söyledi.

 

Tıbbi Genetik ve Moleküler Tıp alanında uluslararası yetkinliğe sahip olan AGENTEM, araştırmadan uygulamaya kadar tüm genetik hastalıklar ve kanser üzerine hem tanı hem de tedaviye yönelik gerek rutin sağlık hizmeti sunarak gerekse bilimsel araştırmalarla fonksiyonel bir laboratuvar olarak yüksek kalitede çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Prof. Dr. Süha Berberoğlu ile birlikte bu laboratuvara ziyarette bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. AGENTEM Müdürü Doç. Dr. Atıl Bişgin, laboratuvarda yapılan tıbbi genetik ve moleküler tıp araştırmalarını bilimsel keşiflere çevirip hastaların yaşam kalitesini arttırmak ve halkın hizmetine sunmak için ekibiyle birlikte çalıştıklarını bildirdi.

 

Prof. Dr. Tuncel “AGENTEM Bölgemiz ve Ülkemiz İçin Önemli Bir Laboratuvar”

Rektör Prof. Dr. Tuncel de, genetiğin öneminin ön plana çıkarılması gerektiğine vurgu yaparak “Üniversitemize, bölgemize, ülkemize ve hatta uluslararası kurumlara en iyi araştırma olanaklarını en efektif şekilde en son teknolojik imkânlar ışığında sunmayı hedefliyoruz.” dedi. Prof. Dr. Tuncel, “Yüksek kalitede tıbbi genetik ve moleküler tıp araştırmaları yürütmek ve bunu sürdürülebilir destekler ile bilimsel keşiflere çevirip hastalarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve halkımızın hizmetine sunmak için tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz.“ şeklinde konuştu.