Bilim

...

Doç. Dr. Bilgin, Jean Monnet Modülü’nü Almaya Hak Kazandı

Doç. Dr. Bilgin, Jean Monnet Modülü’nü Almaya Hak Kazandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. A. Aslı Bilgin, Avrupa Komisyonu’nun Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen Jean Monnet Modülü’nü 100 üzerinden 96 puanla almaya hak kazandı. 

 

“Turkey In or OUT=EU?” başlıklı proje ile Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Adana Diş Hekimleri Odası’nın desteği ile Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri hakkında dersler açılarak, diş hekimlerine yönelik workshoplar ve herkesin katılımına açık olacak webinarlar/konferanslar düzenlenecek.

 

Proje 36 Ay Sürecek

36 ay süreli bu proje kapsamında özellikle Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri hakkında doğru bilinen yanlışlar giderilerek, Türkiye’nin adaylık sürecinin paydaşları olan öğrenciler, akademisyenler, STKlar, belediyeler, meslek kuruluşları vs.nin bu konudaki doğru ve akademik bilgiye erişiminin sağlanması hedefleniyor.

 

İlk Webinar Zoom Aracılığıyla Gerçekleştirildi

Avrupa Komisyonu tarafından 3 yıl süre ile desteklenecek olan proje kapsamında yapılacak olan ilk webinar zoom aracılığıyla gerçekleştirildi. AB Dışişleri Başkanlığı, TÜBİTAK ve Ulusal Ajans’tan uzmanların katılımı ile Avrupa Birliği Mali programlarının tanıtıldığı ve proje başvuru imkânlarının anlatıldığı webinar herkese açık olarak gerçekleştirildi.