Bilim

...

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi 6 Bölümde Akredite Oldu

ÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi 6 Bölümde Akredite Oldu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesinin 6 bölümü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edildi.

 

ÇÜ Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleşen akreditasyon takdim toplantısına Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Yardımcıları Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halime Ömür Paksoy, FEDEK Genel Sekreteri Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu ve bölüm başkanları katıldı.

 

Prof. Dr. Paksoy: “Fakülteler Arasında En Çok Akredite Olan Program Sayısı İle Şampiyonluk Bizde

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halime Ömür Paksoy, akreditasyon süreci hakkında bilgi verdi. 2017’de akreditasyonunu alan İstatistik Bölümüyle beraber, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere toplam 6 programda akreditasyon almayı başardıklarını ifade eden Prof. Dr. Paksoy, “Üniversitemizde bu onura layık görülen fakülteler arasında en çok akredite olan program sayısı ile şampiyonluk bizde.” dedi.

Prof. Dr. Paksoy şunları söyledi;

“FEDEK Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Ziya Gökay Kaynak ve diğer takım üyelerine bize Üniversitemiz ve toplumumuz için önemli olan değerleri tekrar gözden geçirme fırsatı verdikleri ve rehber oldukları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizi her zaman destekleyen, hazırlıklarımızda bize yol gösteren FEDEK Genel Sekreteri Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sadullah Sakallıoğlu, Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Burhan Arıkan, Prof. Dr. Ferit Kargın, Fizik Bölümü’nden Prof. Dr. Metin Özdemir, Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. Güzide Yücebilgiç, Prof. Dr. Emel Yıldız, Matematik Bölümü’nden Prof. Dr. Gonca Ayık, Prof. Dr. Ali Arslan Özkurt, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Apaydın ve Prof. Dr. Haluk Gökalp’ı Fakültemiz adına tekrar kutluyor, üniversitemizdeki diğer programlarımıza model olma görevini de üstlendikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Tuncel: Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinin altı bölümüne akreditasyon verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Tuncel, “Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliliğini ve tanınmasını sağlayan, o programın belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika süreci. Üniversitemizin genel olarak hem Türkiye hem de yurtdışındaki durumunun değerlendirilmesinde bu belgeler çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra bölümlere akreditasyon belgeleri takdim edilerek birlikte anı fotoğrafı çekildi.