Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Doğanın ve Çevrenin Korunması, Ancak Çocukken Kazanılan Doğa Sevgisi İle Mümkündür…”
Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan bu yılda devam eden "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü de fidan dikme töreni düzenledi. 150 fidanın toprakla buluştuğu törende Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi kampüs alanındaki yeşil bitki örtüsünün şehrin akciğerleri olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Tuncel, Gökbuket Mevkiinde Fidan Dikim Törenine Katıldı
Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü saat 11.00'de düzenlenen törenle "Milli Ağaçlandırma Günü" bu yıl da aynı tarihte Adana Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Sarıçam ilçesi Gökbuket mevkiindeki merkez noktasında düzenlenen ilk törene Vali Süleyman Elban, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ile kent kurmayları katıldı. Etkinlikle, ağaç ve orman sevgisini geliştirmenin yanı sıra toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarının artmasına katkı sağlamak amaçlanırken, Ülkemizin 81 ilinde “Daha Yeşil Bir Türkiye İçin” sloganıyla gerçekleştirilen törenle 3 saatlik bir zaman diliminde 11 milyon fidanın toprakla buluşması sağlandı. Adana Orman Bölge Müdürlüğü sahasında 300 bin fidan toprağa kavuşturuldu.
Çukurova Üniversitesinde de Fidan Dikme Töreni Düzenlendi
Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü de ‘11/11 Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes’ Fidan Dikme Seferberliği kapsamında Kongre Merkezi sahasında fidan dikimi gerçekleştirdi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademik ve idari personeller katıldı.
Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Arması Gibi Yeşil, Doğayla İç İçe Bir Üniversite”
Rektör Prof. Dr. Tuncel ve protokol üyeleri fidanları toprakla buluşturarak ilk can suyunu verdi.
Seyhan Baraj Gölü’nün doğu yakasında 20 bin dekar arazi üzerine kurulu Balcalı Kampüsü’nün insanı kendine hayran bırakan manzarasıyla doğal bir park alanı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesinin arması gibi kampüsün de yeşil olduğuna dikkat çekti.
Bünyesinde barındırdığı çeşitli bitki türleriyle Türkiye’nin yeşili en bol kampüsüne sahip olduklarını bildiren Prof. Dr. Tuncel, bu bakımdan Çukurova Üniversitesi kampüs alanındaki yeşil bitki örtüsünün şehrin akciğerleri olduğunu söyledi.
Doğaya karşı herkesin daha duyarlı olmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Tuncel, “Doğanın ve çevrenin korunması, ancak çocukken kazanılan doğa sevgisi ile mümkündür. Unutulmalı ki yeni orman alanları yaratmak kadar bunları korumak da çok önemli. Bu konuda biz Çukurova Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.