Kampus

...

Çukurova Üniversitesinden 700 Öğretmen Adayı Mezun Oldu

Çukurova Üniversitesinden 700 Öğretmen Adayı Mezun Oldu

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Öz Güveni Yüksek ve Kendini İfade Edebilen Öğrenciler Yetiştireceğinizden Hiç Kuşkum Yok”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet töreni Covid-19 tedbirleri kapsamında kısıtlı bir katılımla Hasan Ali yücel toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dekan Prof. Dr. Ahmet Doğanay, dekan yardımcıları, dereceye giren 3 öğrenci ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende öğrenciler adına fakülte birincisi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı mezunu Selma Çelik konuştu.

 

Prof. Dr. Doğanay: “Öğrenme ve Eğitim Yaşam Boyu Devam Eden Bir Süreçtir”

Dekan Prof. Dr. Ahmet Doğanay ise 12 farklı programdan mezun olan 700 öğretmen adayının sevincini paylaştıklarını ifade ederek, fakültelerinin milli eğitim sistemine kazandıracağı iyi yetişmiş, mesleğinde yetkin öğretmen adaylarını gururla uğurladıklarını söyledi. Saygın uluslararası sıralama kuruluşları tarafından Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Çukurova Üniversitesinin Eğitim Fakültesi’nden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğuna değinen Prof. Dr. Doğanay, “Köklü bir üniversiteden mezun olmanın sizlere yükleyeceği sorumlulukların da bilincinde olmanızı bekliyoruz. Mezuniyet okulun sonu, ancak öğrenmenin sonu değildir. Öğrenme ve eğitim yaşam boyu devam eden bir süreçtir.“ şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Sizin Eviniz”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise öğrencilere seslenerek; “Sevgili öğrencilerimiz. Sizler bizim büyük gurur kaynağımızsınız, aileleriniz de sizlerle ne kadar gurur duysa azdır. Geleceğimizi şekillendirecek dünyanın en önemli mesleklerinden birine adım atıyorsunuz.  Öğrenci merkezli olacağınız, vatanperver, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, okuyan, düşünen, sorgulayan, gelişmeler açık, farklılıklara saygılı, etik değerlere bağlı, çevreye duyarlı, öz güveni yüksek ve kendini ifade edebilen öğrenciler yetiştireceğinizden hiç kuşkum yok. Mezun olmakla bizden ayrılmıyorsunuz. Çukurova Üniversitesinin her zaman sizlerin evi olduğunu bilmenizi isterim.” dedi.

 

Dereceye Giren Öğrenciler Diplomalarını Rektör Prof. Dr. Tuncel’den Aldı

Daha sonra dereceye giren öğrencilere Prof. Dr. Meryem Tuncel diploma, plaket ve hediyeler vererek tebrik etti.

Fakülte birincisi Selma Çelik’in yaş kütüğüne adını çakmasının ardından mezunlar öğretmenlik yemini ederek mesleğe adım attılar.

Mezuniyet töreni anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.