Kampus

...

Uluslararası Öğrencilerin Kayıt Heyecanı

Uluslararası Öğrencilerin Kayıt Heyecanı

Çukurova Üniversitesine 215 Yabancı Öğrenci Bu Yıl İlk Kez Kayıt Yaptırdı

 

Çukurova Üniversitesi’nde uluslararası öğrencilerin kayıt heyecanı vardı. Çeşitli ülkelerden eğitim için Türkiye’ye gelip, girdikleri sınavlarda başarı göstererek Çukurova Üniversitesini tercih eden 215 yabancı uyruklu öğrenci 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Üniversiteye ilk kaydını yaptırdı. Ek yerleştirme işlemleri yine Ekim ayı içerisinde tamamlanacak.

 

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Merkezi tarafından koordine edilen uluslararası bu yıl ki kayıtlar, Covid-19 pandemisinin yarattığı olağanüstü koşullar doğrultusunda kontrollü bir şekilde fiziksel mesafe ve minimum temas hassasiyeti ile Dış İlişkiler binasındaki merkez müdürlüğünde gerçekleştirildi.

 

Çapar: “2.057 Yabancı Uyruklu Öğrenci Öğrenimine Devam Ediyor”

Yabancı öğrenci kayıt organizasyonu hakkında bilgi veren kayıt koordinatörü Bahadır Çapar, pandemi sebebiyle yaşanan ertelemeler ve uluslararası hareket kısıtlamalarına rağmen pek az üniversitenin gerçekleştirebildiği başarılı bir uluslararası öğrenci seçme sınavının ardından Çukurova Üniversitesine 215 yabancı öğrencinin bu yıl ilk kez kayıt yaptırdığını belirtti. Uluslararası üniversite olabilmenin uluslararası öğrenci mevcudu ile doğru orantılı olduğunu belirten Çapar, Çukurova Üniversitesine kayıtlı durumda ve öğrenimine devam eden 2.057 yabancı uyruklu öğrenci olduğunu, önümüzdeki ay sonuna kadar alınacak olan yüksek lisans, yatay geçiş ve burslu öğrenci başvuruları ile birlikte bu yıl ki toplam uluslararası öğrenci sayısının 2.250 civarına ulaşmasını beklediklerini söyledi.