Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini Ziyaret Etti

Prof. Dr. Tuncel: “Üniversite - Sanayi İşbirliğinin Hayata Geçmesi İçin Elimizden Geleni Yapacağız”

 

Her fırsatta kentle iç içe bir üniversite olma ve üniversite - sanayi işbirliğinin önemine vurgu yapan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, bu kapsamda somut adımlar atılması için kurmaylarıyla birlikte Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetimine ziyarette bulundu. Rektör Prof. Dr. Tuncel; “Üniversite - sanayi işbirliğinin hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Gündüz ve daire başkanları ile birlikte AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle buluştu. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve kurmaylarını, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

 

Sütcü: “Güçlü Bir Üniversite Sanayi İşbirliği Kente Önemli Katkılar Sunar”

AOSB hakkında verilen birifingden sonra konuşan Sütcü, Adana'da üniversite-sanayi işbirliğinin istenilen düzeyde olması için somut adımlar atılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Bu birlikteliğin kente önemli katkılar sunacağına vurgu yapan Sütcü, Adana ve Çukurova Bölgesi’ne yakışan çalışmaların ortaya konulması için Çukurova Üniversitesi ile geniş kapsamlı bir iş birlikteliği yaptıklarını söyledi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Kentle Bütünleşmek İçin İşbirliğine Hazırız” 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise, kentle iç içe bir üniversite olup, üniversite sanayi işbirliğini en üst düzeye çıkarmak amacıyla çalıştıklarını söyledi. Adana’nın birçok önemli değere sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tuncel, AOSB’nin de bu değerlerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Tuncel, mevzuatlara uygun olacak şekilde sanayicilerle akademisyenleri biraya getirerek kent ekonomisine ve kentin gelişmesine katkı sağlayacak dinamikleri güçlendireceklerini ifade etti.

 

“Üniversitemizi Dünya Üniversiteleri Arasına Taşımamıza Destek verecek Herkesle Çalışacağız“

Köklü bir geçmişe sahip olan Çukurova Üniversitesinin bir yandan taşıdığı değerlere ve geleneklere sahip çıkarken, diğer yandan da kendini yenilemeye devam edeceğini bildiren Prof. Dr. Tuncel, “Çukurova Üniversitesi mezunu olmanın haklı gururunu yaşayan biri olarak,  memleketime hizmet edebilme ve bu kubbede hoş bir sada bırakabilme şansımı, yine bu memlekette kalıcı izler bırakmak için kullanmak istiyorum. Adana’nın değerlerine sahip çıkan, Üniversitemiz markasını dünya üniversiteleri arasına taşımamıza destek verecek herkesle çalışacağız.“ dedi.

 

Toplantı sonunda AOSB Yönetim Kulu Başkanı Bekir Sütcü Rektör Prof. Dr. Tuncel’e, tasarımını ve üretimini AOSB’nin yaptığı bal ve zeytinyağı ile ilgili bilgi verip, hat sanatının bulunduğu bir tablo hediye etti. 

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.