Kültür Sanat

...

Çukurova Üniversitesi Adana Girişimcilik Merkezi Uluslararası Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Çukurova Üniversitesi Adana Girişimcilik Merkezi Uluslararası Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Proje yürütücülüğünü Çukurova Üniversitesinin (ÇÜ) yaptığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Adana Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirildi.

 

Online yapılan ödül törenine Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in yanı sıra Adana Girişimcilik Merkezi Koordinatörü ve AGM Uluslararası Kısa Film Yarışması Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çolak, AGM Uluslararası Kısa Film Yarışması Jüri Üyeleri ve finale seçilen filmlerin yönetmenleri ile film ekipleri katıldı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Girişimcileri Desteklemeye Devam Edeceğiz”

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi olarak girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini söyleyerek, ilk defa düzenlenmesine rağmen birçok ülkeden katılımın sağlanması ile farklı kültürlerin bir araya gelmesine vesile olan AGM Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın geleneksel hale getirilmesini hedeflediklerini belirtti.

 

27 Farklı Ülkeden 114 Başvuru Yapıldı

Prof. Dr. Selçuk Çolak da, Çukurova Üniversitesi Teknokent bünyesinde yer alan Girişimcilik Merkezi’nin temel hedeflerinden birinin Adana’nın dijital yaratıcı sektörler ve film endüstrisinde girişimcilik üssü haline gelmesi olduğunu, bu nedenle girişimcilerin ihtiyacı olan Motion Capture Studio, Digital Fablab ve profesyonel film çekim ekipmanlarının Girişimcilik Merkezi’nde hizmete hazır olduğunu söyledi.

Kurmaca ve Animasyon kategorilerinde toplamda 27 farklı ülkeden 114 başvurunun gerçekleştirildiği, AGM Ön Jürisi tarafından tamamlanan ön eleme süreci sonrasında Animasyon kategorisinde 10 filmin, kurmaca kategorisinde ise 14 filmin finalist olarak belirlendiği yarışmada ödüller açıklanırken yönetmenler büyük heyecan yaşadılar.

 

Ödüller Sahiplerini Buldu

AGM Uluslararası Kısa Film Yarışması Animasyon kategorisinde Jüri Başkanı Yapımcı Varol Yaşaroğlu, ASIFA Hellas Festival Başkanı Vassilis C. Karamitsanis ve Bahçeşehir Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı Eda Noyan’ın yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda yönetmenliğini Nofar Alfasi’nin yaptığı SPLIT ENDS isimli, iki kız kardeşin bağının anlatıldığı kısa film, En İyi Animasyon Filmi Ödülüne layık görüldü. Aynı kategoride Gökalp Gönen’in yönetmenliğini üstlendiği ve post-apokaliptik bir evrenin üstün bir biçimsel estetikle anlatıldığı AVARYA isimli kısa film ise Mansiyon Ödülünü kazandı.

Jüri Başkanlığını Yönetmen ve Yapımcı Abdullah Oğuz’un yaptığı, Film Endüstri Danışmanı Hayet Benkara, oyuncu Vildan Atasever, oyuncu Ahu Türkpençe ve Yapımcı Gökhan Mutlay’ın bulunduğu kurmaca kategorisi jürisinin değerlendirmesi sonucunda, günümüz toplumunun birbirinden uzaklaşmasını ve yalnızlaşmayı yaratıcı ve etkileyici bir şekilde sunan, yarışmaya Rusya’dan katılan ve yönetmenliğini Elena Koptseva’nın yaptığı DELIVERY SERVICE isimli kısa film En İyi Kurmaca Film Ödülünün sahibi oldu. Kurmaca kategorisinde, iki genç kardeşin zıtlıklarından beslenerek biçim olarak Latin Amerika sinemasının açık bir şekilde hissedildiği Meksikalı yönetmen Fabian Leon Lopez yönetmenliğindeki BRIDGE OF THE MISCHIEVOUS CHILDREN isimli kısa film En İyi İkinci Film ödülünün sahibi olurken, bir çocuğun uçağa binmek için verdiği mücadele sırasında iyilik ve kötülük kavramları ile tanıştığı, Hint Yönetmen Kunal Narula yönetmenliğindeki FLYING WAGON isimli kısa film En İyi Üçüncü Film ödülünü kazandı. Özellikle sanat yönetimi ile jürinin dikkatini çeken ve Rus edebiyatından izler taşıyan Vladimir Feklenko yönetmenliğindeki THE LAST ILLUSION isimli kısa film ise Mansiyon Ödülüne layık görüldü.

 

İlk yılını geride bırakırken dünyanın dört bir yanından kısa film yönetmenlerini bir araya getiren Çukurova Üniversitesi yürütücülüğündeki Adana Girişimcilik Merkezi Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın uluslararası özelliğini koruyarak ve geleneksel hale gelerek önümüzdeki yıllar için Türkiye ve Adana’nın yaratıcı endüstriler bazında bir üs haline gelmesine katkı sağlaması hedefleniyor.