Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Sağlık Bilimleri Fakültesinde İncelemede Bulundu

Rektör Prof. Dr. Tuncel Sağlık Bilimleri Fakültesinde İncelemede Bulundu

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Üniversitenin genç fakültelerinden biri olan Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret etti. Prof. Dr. Tuncel, her yıl verilen mezunlarla Türkiye’nin sağlık gücüne güç kattıklarını ifade etti. 

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ÇÜ Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Neslihan Boyan ve dekan yardımcıları karşıladı. Toplantı Salonunda akademisyenlerle tek tek tanışan Prof. Dr. Tuncel’e fakülte ile ilgili brifing verildi.

 

İki Bölümle Eğitim Öğretime Devam Ediliyor

Dekan Prof. Dr. Neslihan Boyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Hemşirelik, Ebelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji ile Dil ve Konuşma Terapisi olmak üzere toplam 6 bölüm bulunduğunu ifade etti. Bu bölümlerden Hemşirelik ve Ebelik programlarının aktif olarak eğitim öğretime devam ettiklerini söyledi.

 

Eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Prof. Dr. Boyan, 2001 yılından bu yana Hemşirelik ve Ebelik lisans programlarından 2563’ü hemşire, 939’u ebe olmak üzere toplamda 3.302 mezun verdiklerini söyledi.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Türkiye’nin Sağlık Gücüne Güç Katıyor”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise, Sağlık Bilimleri Fakültesinin güçlü akademik ve idari kadrosu ile bilgi, beceri ve yetkin insan gücü yetiştirerek sağlık ordusunun hizmetine sunduklarını söyledi. Çukurova Üniversiteli olmanın ayrıcalığı dile getiren Prof. Dr. Tuncel, her yıl verilen mezunlarla Türkiye’nin sağlık gücüne daha da güç kattıklarını ifade etti. 

Prof. Dr. Tuncel, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının başladığı ilk günden itibaren hizmet veren sağlık çalışanları için gerekli tüm altyapı ve ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını kaydetti. Prof. Dr. Tuncel, “Bu vesile ile salgınla mücadelede fedakârca görev yapan ve görev sırasında vefat eden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır; tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.