Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel Mühendislik Fakültesinde İncelemede Bulundu

Rektör Prof. Dr. Tuncel Mühendislik Fakültesinde İncelemede Bulundu

 

Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel fakülte ziyaretlerine devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Tuncel bu kapsamında Mühendislik Fakültesini ziyaret etti.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ÇÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük karşıladı. Toplantı salonunda akademisyenlerle tek tek tanışan Prof. Dr. Tuncel’e fakülte ile ilgili brifing verildi.

 

Prof. Dr. Başıbüyük: “İletişim Teknolojilerini Tamamıyla Özümsemiş Mühendisler Yetiştirmeyi Hedefliyoruz”

Dekan Prof. Dr. Başıbüyük Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda kuramsal ve deneysel bilgiler ile donatılmış, iletişim teknolojilerini tamamıyla özümsemiş mühendisler yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi. Eğitim-öğretim esnasında öğrencilerinin araştırma-geliştirme çalışmalarıyla iç içe olabilmesi amacıyla Fakültede yoğun bir Ar-Ge faaliyeti içinde olduklarını ifade eden Prof. Dr. Başıbüyük, araştırma faaliyetlerini hem ülke ihtiyaçları gözetilerek, hem de global gelişmeler doğrultusunda şekillendirdiklerini belirtti.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Tek Amacımız Çukurova Üniversitesinin En İyi Yerlerde Olması”

Rektör Prof. Dr. Tuncel ise ulusal ve uluslararası öğrenci hareketliliğinin geliştirilmesine önem verdiklerini ifade ederek, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme altyapısının güçlendirilmesinin yanı sıra önceliklerini, “Üniversite eğitim-öğretim programlarının tercih edilebilirlik düzeyinin yükseltilmesi, öğrenci etkinliklerinin çeşitlendirilmesi ve artırılması, uluslararası/ulusal/bölgesel ve yerel proje sayılarının artırılması, bilimsel yayın, patent ve tasarım sayısının artırılması, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, topluma yönelik eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projelerinin artırılması, stratejik planın kurumsal olarak benimsenmesi ve yaygınlaştırılmasının sağlanması.” şeklinde sıraladı.

 

 

Ziyaret Rektör Prof. Dr. Tuncel ve beraberindekilerin derslik ve laboratuvarlarda incelemelerde bulunmasının ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.